Afbeelding
G. Brokelman

Sallandruiters vieren jubileum

za 2 juli 2022 Hardenberg

Zaterdag 2 juli vierden de Sallandruiters feest want na ruim veertig jaar penningmeester te zijn geweest neemt Geertje Hindriks afscheid. Daarnaast bestond de LR Sallandruiters vorig jaar 75 en de PC Sallandruiters 55 jaar.

Geertje werd rond de middag opgehaald voor een ritje in de koets. Onderweg sloten verschillende pony/paardenruiters aan bij de stoet.

Veertig jaar is erg bijzonder

Geertje is in 1948 geboren en is getrouwd met Herman Hindriks. Sinds april 2014 is ze gepensioneerd. Vanaf toen kreeg ze meer vrijheid om zich nog meer in te zetten voor de paardensport. “Geertje is een begrip binnen eigen club, maar ook bij de paardensport in de regio”, laat het bestuur weten.

Sinds 1979 is ze onafgebroken lid geweest van de Sallandruiters en heeft ze van 1979 tot 2022 als penningmeester een grote rol gehad binnen de vereniging. Waar nu alles met de computer gaat, deed Geertje dat met pen en papier. 

‘Manusje van alles’

Naast het penningmeesterschap organiseerde ze onder andere in- en outdoorwedstrijden; begeleidde ze vier- zes- en achttallen; verzorgde ze individuele en groepslessen, heeft ze gejureerd; organiseerde ze de jaarlijkse kerstrijweek en zette ze zich vele uren belangeloos in voor de vereniging. “Ze is altijd bereid om een ander te helpen, kortom ze is een ‘manusje van alles’ bij de Sallandruiters”, laat het bestuur van de Sallandruiters weten. 

In 2002 heeft Geertje van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond de hoogste onderscheiding ontvangen; het Federatie-ereteken met kroon. Om haar te eren werd zaterdag 2 juli de voorste rij bak in de hal naar haar vernoemd. 

Zaterdag was er een middagprogramma en een avond programma. In de avond was er een heerlijk buffet en was er in de avond een dj.

!
Afbeelding
Zomersmaak: viva España Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Eerste actie aanbouw nieuw gedeelte Hospice Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
Regio ontvangt minister Harbers bij bezoek aan N36 Hardenberg 14 uur geleden
Afbeelding
Arne Slot voetbaldagen ‘knallend’ van start Video 18 uur geleden
Afbeelding
Saxenburgh Medisch Centrum zet VR-bril in bij gynaecologische ingrepen Hardenberg 18 uur geleden
Afbeelding
Start herhaalprik tegen corona Hardenberg 18 uur geleden
Afbeelding
Wolf in Movieskoop Hardenberg 18 uur geleden
Afbeelding
Flinke stortbui boven Hardenberg Hardenberg 17 aug, 19:49