Afbeelding

Huisartsen in Hardenberg houden actie

di 28 juni 2022 Hardenberg

Van maandag 27 juni tot en met vrijdag 1 juli voeren huisartspraktijken in Nederland actie om aandacht te vragen voor de druk op de huisartsenzorg. Dat doen we in het belang van al onze patiënten.

Waarom een actiedag? “We vinden dat in Nederland iedereen terecht moet kunnen bij een huisarts. Maar dat staat onder druk. De vraag naar huisartsenzorg groeit en de huisarts krijgt er steeds meer taken bij. De werkdruk in de huisartsenzorg is hoog en wanneer we patiënten verwijzen naar het ziekenhuis en de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) zijn er vaak lange wachtlijsten. Dit gaat ten koste van de zorg voor patiënten en het werkplezier van de huisarts”, laten de gezamenlijke huisartsen in Hardenberg weten.

Daarom willen ze nu een duidelijk signaal afgeven: behoud de huisartsenzorg! De huisartsen willen: meer tijd hebben voor onze patiënten; minder drukte in de avond-, nacht- en weekenddiensten; betaalbare huisvesting voor alle huisartsenpraktijken; dat de wachtlijsten in ziekenhuizen, de ggz en jeugdzorg worden opgelost. Op vrijdagmiddag 1 juli gaan ze met veel huisartsen en medewerkers naar het Malieveld in Den Haag voor een manifestatie. Daarom zijn alle praktijken in Hardenberg vrijdagmiddag 1 juli vanaf 12.00 uur gesloten. Alleen voor spoedgevallen kunt u dan terecht bij de huisartsenpost Hardenberg. Tel 0900-3336333 Wilt u hen steunen in deze actie? Kijk op www.huisartseninactie.nl/doe-mee/ hoe u dat kunt doen.

!
Afbeelding
Zomersmaak: viva España Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Eerste actie aanbouw nieuw gedeelte Hospice Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Regio ontvangt minister Harbers bij bezoek aan N36 Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
Arne Slot voetbaldagen ‘knallend’ van start Video 16 uur geleden
Afbeelding
Saxenburgh Medisch Centrum zet VR-bril in bij gynaecologische ingrepen Hardenberg 16 uur geleden
Afbeelding
Start herhaalprik tegen corona Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Wolf in Movieskoop Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Flinke stortbui boven Hardenberg Hardenberg 17 aug, 19:49