Afbeelding

Leden bestuur Ballonfestival geven stokje over

ma 27 juni 2022 Hardenberg

Het Ter Steege ballonfestival Hardenberg mocht na twee jaar afwezigheid weer van start en ging voor de 30-ste editie. Wat waren het geweldige dagen. Tienduizenden bezoekers, meer dan honderd ballonnen in drie dagen, de onovertroffen Brunink Drakenbootrace en geweldige feesten in de feesttent. Iedereen heeft enorm genoten. Zowel de ballonvaarders (voor wie het weer het eerste festival was) als de passagiers en bezoekers van het festival.

Ook de organisatie heeft genoten en voor met name voor voorzitter Henk Brink en Gerrit Brunink was dit een editie met een gouden randje. Deze dertigste editie is namelijk de laatste editie voor ze. Deze mannen hebben de afgelopen jaren enorm veel werk verzet voor de stichting die twee jaar geleden zelfstandig is geworden en de reden is waarom zoveel ballonvaarders graag naar Hardenberg komen. Het professioneel georganiseerde, maar ook laagdrempelige evenement, behoort tot de vier grootste van Nederland.

Helaas stoppen Henk en Gerrit na deze editie, nadat zij zich respectievelijk 10 en 17 jaar voor de stichting hebben ingezet. Inmiddels is bekend dat Henk als voorzitter zal worden opgevolgd door Arend Hofsink en is er voor Gerrit Brunink vervanging in de vorm van meerder nieuwe bestuursleden, onder wie Gerrit Dorman, Henk Welleweerd, Ruud Rusken en Dick van Genne, om zo ook zijn taken onder te verdelen. Rutger Tieltjes is aan het bestuur toegevoegd om ook digitaal bij te blijven.

Henk Brink en Gerrit Brunink ontvingen namens de nieuwe voorzitter Arend Hofsink een shirt van het ballonfestival met symbolische waarde. “Ze zijn altijd welkom op het terrein en op een later moment zal nog op gepaste wijze afscheid worden genomen”, aldus Hofsink. “Volgende maand beginnen de voorbereidingen alweer voor volgend jaar om er dan ook weer, samen met onze partners een geweldig feest van te maken”.

Afbeelding
Afbeelding
!
Afbeelding
Zomersmaak: viva España Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Eerste actie aanbouw nieuw gedeelte Hospice Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Regio ontvangt minister Harbers bij bezoek aan N36 Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
Arne Slot voetbaldagen ‘knallend’ van start Video 17 uur geleden
Afbeelding
Saxenburgh Medisch Centrum zet VR-bril in bij gynaecologische ingrepen Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Start herhaalprik tegen corona Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Wolf in Movieskoop Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Flinke stortbui boven Hardenberg Hardenberg 17 aug, 19:49