Afbeelding
G. Brokelman

Dion Thriathlon een groot succes

za 2 juli 2022 Hardenberg

Z


Er werd strijd geleverd, er werden mooie prestaties neergezet en bovenal: er werd ontzettend genoten. Onder vrijwel perfecte weersomstandigheden stonden vele professionele én recreatieve deelnemers zaterdag 2 juli na twee jaar weer aan de start van de Dion Triathlon Hardenberg.

‘’Tijdens deze 5e editie zijn door ruim 450 deelnemers onder grote publieke belangstelling vele prachtige persoonlijke prestaties geleverd. Het was echt een geweldige dag!’’, aldus organisator Jeroen Broeknellis.

Dit is waar je het allemaal voor doet

Bij de start was direct te merken dat de deelnemers en het publiek blij waren weer aanwezig te kunnen zijn bij dit grote sportspektakel. Na het startschot, gelost om 11:00 uur door Jeroen Broeknellis, begon de eerste groep (1/8e triathlon heren) met het zwemonderdeel in het water van de schitterende Vecht. De sfeer langs de kant was direct goed, en dat gold ook langs het fiets- en loopparcour en bij de finish. 

Na de eerste groep volgden de 1/8e dames, 1/4e heren, 1/8e dames en de Agegroup-kampioenschappen. Ook velen bedrijventeams hebben meegedaan, waarvan zelfs een aantal sponsoren het podium hebben beklommen voor een prijs! ‘’We hebben veel triatleten aan de start gezien en genoten van alle het enthousiast publiek die ze de hele dag hebben aangemoedigd langs de kant. We hebben er heel het jaar hard aan gewerkt. Op zo’n dag is het fantastisch om te zien waar je het allemaal voor hebt gedaan!’’

Podiumplekken

De winnaars van dit jaar hebben ontzettend mooie tijden neergezet. Zo heeft Michiel Broeksma de snelste tijd neergezet tijdens de 1/4e triathlon met een tijd van 02:12:44 en daarmee de overwinning van dit onderdeel op zijn naam gezet. De snelste vrouwelijke deelnemer is Olga Elling met een tijd van 02:33:07. Justin van der Steen (tijd 01:04:50) kwam als eerste mannelijke deelnemer over de finish van de 1/8e triathlon en Esther Strijker (tijd 01:12:55) als eerste vrouwelijke deelnemer.

De Agegroup-kampioenschappen zijn gewonnen door Bram Smit (tijd 01:58:58) en Sandra Wassink (tijd 02:25:47), waarbij de triatleten 1500m hebben gezwommen, 40km gefietst en 10km hardgelopen. Team Total Outdoor Vechtdal heeft de kwart estafette met de snelste tijd afgelegd in 01:55:38 en BPI mocht de snelste tijd noteren bij de achtste estafette.

Extra aandacht voor het publiek

De organisatie had dit jaar extra aandacht voor de toeschouwers. Op het evenemententerrein langs de oevers van de Vecht werd gezorgd voor een gezellig vermaak tijdens het aanmoedigen. Tevens werd er een VIP-tent neergezet, waar alle sponsoren welkom waren en waar het evenement is afgesloten met een DJ.

‘’Het was genieten van de topprestaties, genieten van de gezelligheid van al het publiek en genieten van het samenzijn met verschillende sponsoren van de Dion Triathlon. En we hadden er heerlijk weer bij. Al met al was het een geweldige dag!’’.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
!
Afbeelding
Zomersmaak: viva España Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Eerste actie aanbouw nieuw gedeelte Hospice Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Regio ontvangt minister Harbers bij bezoek aan N36 Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
Arne Slot voetbaldagen ‘knallend’ van start Video 16 uur geleden
Afbeelding
Saxenburgh Medisch Centrum zet VR-bril in bij gynaecologische ingrepen Hardenberg 16 uur geleden
Afbeelding
Start herhaalprik tegen corona Hardenberg 16 uur geleden
Afbeelding
Wolf in Movieskoop Hardenberg 16 uur geleden
Afbeelding
Flinke stortbui boven Hardenberg Hardenberg 17 aug, 19:49