Afbeelding

Fit&Fight organiseert kickboksgala in Hardenberg

ma 27 juni 2022 Hardenberg

Op zaterdag 2 juli wordt er in Hardenberg sinds lange tijd weer een kickboksgala gehouden. Het gala wordt georganiseerd door Martin Spoolder van Fit&Fight uit Hardenberg. Het gala wordt gehouden in sporthal De Kamp. Er staan ongeveer veertig kickbokspartijen op het programma. Vanuit het hele land hebben sportscholen zich aangemeld om mee te doen met dit gala.  

Om 11.00 uur worden alle deelnemers gewogen en is de medische keuring door de Fighting Doctor. Om 13.00 uur gaan de wedstrijden beginnen. Het eerste deel van het programma is voor de jeugd van 10 t/m 17 jaar, het tweede deel voor de volwassenen. Vanuit de gemeente Hardenberg zullen er behoorlijk wat vechters de ring betreden. Sportclubs uit Dedemsvaart, Slagharen en natuurlijk Hardenberg doen mee. Martin Spoolder is eigenaar van Fit&Fight Hardenberg en is vertegenwoordigd met acht vechters. De jongste deelnemer van Fit&Fight is 10 jaar en de oudste 32 jaar. De afgelopen maanden hebben zij zich keihard voorbereid op dit gala.  

Positieve verandering

Spoolder, die ook promoter is van het gala, organiseerde al eerder een kickboksgala, toen in voormalig discotheek ‘Crazy Horse’. Sinds die tijd is er volgens hem veel veranderd binnen kickboksend Nederland: “Voornamelijk in positieve zin! Zo is bijvoorbeeld de Vechtsport Autoriteit in het leven geroepen om toezicht te houden op de full-contact vechtsportsector. Om de sport voor zowel wedstrijdvechters als recreanten veiliger te maken hebben zij een aantal maatregelen doorgevoerd. Denk aan een keurmerk voor sportscholen, een digitaal vechtpaspoort en een licentiesysteem voor promoters en matchmakers”. Meer regels, maar juist daarom was het voor Spoolder nu de tijd om weer te beginnen met het organiseren van kickboksgala’s.

Kaarten

Wil je er zaterdagmiddag 2 juli bij zijn? Kaarten kosten 20 euro en zijn aan de deur te koop. Voor meer informatie, neem contact op met Martin Spoolder van Fit&Fight Hardenberg.

Afbeelding
Concert in het Landgoedcentrum Vilsteren Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
'SIEN-dienst' in Höftekerk Ommen 2 uur geleden
Afbeelding
Gemeente nieuws week 16 Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
HVC buurtvolleybaltoernooi Twenterand 3 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe aanmeetlocatie in Almelo Roessingh Revalidatie Techniek Partnerbijdrage 3 uur geleden