Afbeelding

Juf Serné en juf Koiter jubileren op de Koningsbergerschool

za 25 juni 2022 Hardenberg

In de feestweek van Bergentheim werd er heel wat af gevierd in het dorp. Op de Koningsbergerschool vierde juf Janny Serné haar 40-jarig jubileum in het onderwijs bij de stichting Chrono. Juf Koiter vierde haar 25-jarig jubileum bij de stichting Chrono. Dat verdiende natuurlijk een groot feest!

Beide juffen hadden als wens om het vooral voor de kinderen een onvergetelijke en feestelijke dag te maken. Helaas moest juf Koiter de feestdag digitaal met ons meemaken, maar ook voor haar werd het onvergetelijk. De dag begon met een lekker ontbijtje, gebracht door collega’s. Daarna werd juf Serné door haar oud-collega Kees opgehaald in een cabrio. Langs de Dorpsstraat stonden alle kinderen met zelfgemaakte vlaggetjes te zwaaien, waarna ze vol enthousiasme een lied voor en over de beide juffen zongen. Na het welkomstwoord en bloemen werd het thema van de dag verklapt: Circus! Tot op het laatst was dat een groot geheim gebleven voor de jubilarissen en de kinderen.

In de ochtend mochten kinderen oefenen bij de verschillende onderdelen, zoals acrobatiek, trapeze zwaaien, fietsen met een éénwieler, jongleren, ballopen en diabolo. Veertig vrijwilligers en ouders hielpen hierbij. Zij hadden de avond van te voren al een cabaret-achtige uitleg van Circus Tadaa! meegemaakt, om de technische snufjes onder de knie te krijgen. Tussen de middag verzorgde de ouderwerkgroep een heerlijke lunch voor alle aanwezigen. Na de pauze mochten de kinderen een onderdeel uitkiezen voor de voorstelling, werden ze geschminkt en kregen ze circuskleding aan. Daarna begon de eindvoorstelling. Veel ouders kwamen een kijkje nemen bij de bijzonder knappe prestaties van de kinderen. Het was een prachtig spektakel! Na de voorstelling was het tijd voor nog meer cadeaus. Juf Serné en Juf Koiter bedankten de kinderen, ouders en collega’s voor de prachtige dag en hadden ook nog een cadeautje voor alle kinderen.

‘s Avonds ging het feest verder. Janny vierde haar jubileum bij brasserie De Markt in Hardenberg met (oud)-collega’s en haar kinderen. Daar werd ze opnieuw in het zonnetje gezet. Op een ander moment wordt dat feestje met juf Koiter nog gevierd.

Waardevolle periode

Juf Koiter en juf Serné kijken terug op een mooie en waardevolle periode in het onderwijs. Juf Serné startte als taalstimuleringsleidster in Bergentheim in het Kleuterhuis, waarna ze kleuterjuf werd. Ze maakte het samengaan van de kleuterschool met de lagere school mee en zo werd het de Ds. Koningsbergerschool. Met haar specialisme op het gebied van het jonge kind en haar bak aan ervaring is ze een bron van kennis in het Koningsbergerteam. Juf Koiter startte in 1985 in Radewijk. Na een periode van ander werk keerde ze terug bij Chrono en viel ze in op verschillende scholen. Vanaf 2000 werkt ze al op de Koningsbergerschool. Voorheen als leerkracht en remedial teacher en tegenwoordig als intern begeleider. In die functie is ze een steun en toeverlaat, gesprekspartner en klankbord voor leerlingen, ouders en collega’s. We wensen juf Serné en juf Koiter nog mooie jaren in het onderwijs op de Koningsbergerschool toe.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
!
Afbeelding
Zomersmaak: viva España Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Eerste actie aanbouw nieuw gedeelte Hospice Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Regio ontvangt minister Harbers bij bezoek aan N36 Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
Arne Slot voetbaldagen ‘knallend’ van start Video 16 uur geleden
Afbeelding
Saxenburgh Medisch Centrum zet VR-bril in bij gynaecologische ingrepen Hardenberg 16 uur geleden
Afbeelding
Start herhaalprik tegen corona Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Wolf in Movieskoop Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Flinke stortbui boven Hardenberg Hardenberg 17 aug, 19:49