Vrijdagavond gestart
Vrijdagavond gestart G. Brokelman

Vrouwenvoetbaltoernooi Gramsbergen

za 18 juni 2022 Hardenberg

Het 25e SPEQ Innovations Internationaal Vrouwenvoetbaltoernooi in Gramsbergen is afgelopen weekend gewonnen door ASV Wartburgia uit Amsterdam. Zij hebben de finale gewonnen tegen Ter Leede. Het is geëindigd in een zeer spannende 1-1. Hierna moesten er penalty’s worden genomen. Hierbij trok Wartburgia met 4-3 aan het langste eind.

De finale van de B-poule, tussen NVC en HHC4, is met 3-1 gewonnen door NVC. Na een aantal wedstrijden op vrijdag vanaf 18.00 uur startte het toernooi op zaterdagmorgen om 9.40 uur. De officiële opening van het toernooi was op vrijdagavond in de grote feesttent. Het thema was dit keer Full Color Party. De best verklede teams konden dan ook een prijs winnen. SV Gramsbergen 1 won hiermee de eerste prijs. Tweede prijs ging naar IJsselmeervogels 2 en de derde prijs naar MVV’69. Hierna zorgde DJ Evander voor de muziek en zette de tent volledig op z´n kop.

Zaterdagochtend waren de teams weer op tijd op het veld om de resterende wedstrijden te spelen. De dames moesten in warme weersomstandigheden voetballen. Aan het einde van de middag was het maar liefst 28 graden. De toeschouwers en speelsters die al gevoetbald hadden konden onder het genot van een drankje genieten van twee prachtige finales op sportpark ’t Hoge holt.

De best beoordeelde prijzen voor de gezelligste teams zijn gewonnen door Bergentheim 1 (A-toernooi), Mariënberg 1 (B-toernooi). De prijzen voor de beste speelsters gingen naar Sharon Hamminga van Germanicus (A-toernooi), Demi Logtenberg van Hardenberg 85. Voor de beste keepsters werden verkozen Janine van MKV’ 29 (A-toernooi), Milou van IJsselmeervogels 2 ( B-toernooi).

Voor de  zondag had de organisatie een nieuwe activiteit bedacht. Het van televisie welkbekende populaire spel Hunted. De teams werden bij verschillende droppoints in Gramsbergen gedropt. Dit gebeurde geblinddoekt in een ouderwetse Amerikaanse schoolbus. De bewoners in Gramsbergen konden de bloedfanatieke vrouwen door het dorp zien sluipen en rennen om maar niet gepakt te worden door de Hunters. Het spel werd gewonnen door VV SEP2 uit Delft, tweede prijs door STLHC.UOW uit en derde prijs door MKV’29.

Nadat het toernooi twee keer geen doorgang kon vinden door corona deden er in totaal 32 teams mee. Zo’n 600 speelsters en begeleiders verbleven enkele dagen in het mooie gastvrije Gramsbergen. Ze logeerden op bungalowpark ’t Hooge Holt en in een groot en zeer gezellig tentenkamp op het trainingsveld. 

A-toernooi: 1: ASV Wartburgia, 2: Ter Leede, 3: Sneek Wit Zwart, 4: RKVV Velsen, 5: IJsselmeervogels 1, 6: Bergentheim, 7: Buitenveldert, 8: HHC2, 9: Helpman2, 10: Bruchterveld, 11: Germanicus, 12: MKV’29, 13: ZVV’56, 14: SEP2, 15: Longa’30, 16: NEC Delfzijl.

B-toernooi: 1: NVC, 2: HHC4, 3: STLHC/UOW2, 4: ‘t Gooi, 5: ZVV Zaandijk, 6: DVC Appingedam, 7: Hardenberg 85, 8: IJsselmeervogels2, 9: Holwierde, 10: Mariënberg, 11: SVI, 12: Bergentheim2, 13: MVV, 14: SV Gramsbergen 2, 15: Ilpendam1, 16: SV Gramsbergen 3.

Voor foto’s zie website www.sv-gramsbergen.nl/internationaal-vrouwen-toernooi-nieuw-nederlands www.facebook.com/vrouwentoernooi.gramsbergen www.instagram.com/ivtgramsbergen/

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Opwekkingsliederen zingen in de Sionskerk in Mariënberg Nieuws Ingezonden 2 uur geleden
Afbeelding
Wandeltocht Vilsteren samen actief Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Eenzijdig ongeval op Dedemsvaartseweg-Noord in Lutten Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Auto raakt te water aan de Hoofdvaart in Dedemsvaart Hardenberg 14 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere Vrijheidscolleges voor basisscholen uit Ommen Ommen 19 uur geleden