Afbeelding
Gert Stegeman

VechtdalRally

za 18 juni 2022 Hardenberg

Op 18 juni is de achttiende editie van de Vechtdal Rally. Ruim twee weken voor de wedstrijd zit de inschrijving al bijna vol. Ruim zeventig deelnemers in de rally en dertig in de Historics, dat belooft veel spanning en spektakel. De Vechtdal Rally is de derde Rally dit jaar die meetelt voor het ONRK, dus alle toppers verschijnen aan de start: een schitterend veld met R5 bolides van onder andere Jim van de Heuvel, Kevin van Deijne, Hans Weijs, Gert Jan Kobus, Bob de Jong, Nick den Braber, Rik Karsten en Martin van Iersel. 

Ook de nieuwe klasses Renault Clio en Toyota Yaris zijn met meerdere auto’s present. In de Historics starten traditiegetrouw weer schitterende auto’s uit vervlogen tijden, zoals de Lancia Delta HF Integrale, Audi Ur Quatro, Ford Escort en Mustang en de Opel Ascona 400. De Historics trekken steeds meer publiek door hun spectaculaire manier van rijden. Voor de meeste Historic rijders is de tijd die ze neerzetten ondergeschikt aan de lol die ze het publiek willen geven en dat beloofd dus mooie doorkomsten. 

Dit jaar bestaat de Vechtdal Rally uit vijf verschillende proeven die elk twee keer worden gereden, totaal ruim 125 kilometer op snelheid met flinke stukken onverhard erin. Dit jaar zelfs drie nieuwe proeven waarvan twee in Ommen en één op het industrieterrein Broeklanden in Hardenberg waar ook de service gevestigd is. Vanaf het serviceterrein is de proef Broeklanden te zien door het publiek wat uniek is in de rallysport. In Hardenberg gaan de proeven richting Holtheme en Radewijk, waarvan Holtheme alleen al bijna twintig kilometer is. Het serviceterrein is net als voorgaande jaren gelegen aan de Noorwegenweg 6 in Hardenberg op het bedrijfsterrein van Prima Equipment/Van der Spek Vianen BV.  

Gratis toegang

De organisatie van de Vechtdal Rally heeft een aantal pijlers die ze belangrijk vindt één daarvan is dat het evenement gratis toegankelijk moet zijn voor het publiek. Dankzij sponsoren is dat ook dit jaar weer gelukt.  Een andere pijler wordt gevormd door de goede doelen die de organisatie steunt, zo steunen ze het Ronald McDonald huis in Zwolle, de MS Research Stichting maar ook een aantal plaatselijke goede doelen waar het voornamelijk kinderen met een beperking betreft. Inwoners van Hardenberg, Ommen en Coevorden kunnen zelf voorstellen voor goede doelen doen. De organisatie probeert iets terug te doen voor de omgeving die hen ieder jaar gastvrij ontvangt. De eerste Historic start om 12.16 uur daarna start om 13.01 uur de eerste rallyauto. Het serviceterrein is vanaf 11.00 uur gratis toegankelijk voor het publiek. Neem voor meer informatie een kijkje op www.vechtdalrally.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
De Mageler Es blikvanger Twenterand 36 minuten geleden
Afbeelding
Vissers vissen eerste wedstrijd in park Hardenberg 44 minuten geleden
Afbeelding
Scott H.Birham in de Gashouder Hardenberg 50 minuten geleden
Afbeelding
Loterij van jarige Zonnebloem Hardenberg 58 minuten geleden
Afbeelding
Band'um speelt 'Tikkie... Jij Band'um'' Hardenberg 1 uur geleden