Mariënberg boekt verrassende zege tegen De Zweef

za 28 mei 2022 Hardenberg

Door het feit dat enkele basisspelers ontbraken maakten Stijn Lennips en Job Wolters hun basisdebuut in de wedstrijd Mariënberg tegen De Zweef op zaterdag 28 mei. ON werd, zoals verwacht deze zaterdag kampioen in deze klasse na een klinkende overwinning op Wilhelminaschool.
Onderin blijft het ongemeen spannend, Voorwaarts kan zelfs nog rechtstreekse degradatie afwenden.

Na rust kwam De Zweef vrij simpel op de 0-1 voorsprong. Niet echt goed verdedigd. Maar Mariënberg bleef voetballen. Ondanks het feit dat zij noodgedwongen drie keer moesten wisselen wegens allerlei blessures speelden de Westerparkbewoners frank en vrij. De Zweef irriteerde zich mateloos, vooral dat het niet kon brengen waar ze normaal met twee vingers in de neus rondlopen op het veld. Jari van der Veen, kwam twintig minuten voor tijd in het veld. Zijn eerste balcontact was er meteen eentje om van te watertanden. De bal vanaf minimaal dertig meter heerlijk in de kruising. De 2-1 van Kevin Bolks was wellicht nog curieuzer. Hij ging goed door toen de doelman van de Zweef een terugspeelbal niet helemaal goed verwerkte. Een gek doelpunt eigenlijk maar niemand die daar om maalde op het Westerpark.