Het nieuwe college in de gemeente Hardenberg v.l.nr.r: Linda Verschuur (OpKoers.nu), Martijn Breukelman (CDA), Werner ten Kate (VVD) en Alwin te Rietstap (ChristenUnie)
Het nieuwe college in de gemeente Hardenberg v.l.nr.r: Linda Verschuur (OpKoers.nu), Martijn Breukelman (CDA), Werner ten Kate (VVD) en Alwin te Rietstap (ChristenUnie) G. Brokelman

Raad en college weer compleet

wo 25 mei 2022 Hardenberg

De gemeente Hardenberg heeft een nieuw college en een nieuwe gemeenteraad. Dinsdagavond zijn tijdens de raadsvergadering 4 nieuwe wethouders en drie nieuwe raadsleden benoemd en geïnstalleerd. Een vergadering, waarbij CDA-er Piet-Cees van der Wel verstek liet gaan.

Zoals bekend lekte een interne memo van Van der Wel aan de fractie van het CDA uit, waarbij Piet-Cees vraagtekens stelde bij een eventuele benoeming van Linda Verschuur als wethouder voor OpKoers.nu vanwege onder meer haar gebrek aan bestuurlijke ervaring. 

Burgemeester Offinga las, voorafgaand aan de raadsvergadering dinsdagavond een schriftelijke verklaring van Van der Wel voor. Daarin stelde de CDA-er dat de commotie rond het uitlekken van zijn memo hem niet in de koude kleren was gaan zitten en dat hij er ziek van is geweest. Van der Wel benadrukte in zijn schrijven ook dat de kritiek niet Verschuur persoonlijk betrof en dat hij zijn politieke werkzaamheden opschort in afwachting van een extern onderzoek, dat het CDA naar de hele kwestie instelt.

Nieuwe mensen

Na deze mededeling en het vaststellen van de agenda werd de raadsvergadering geopend met bespreking en vaststelling van het coalitieakkoord, dat is gesloten tussen het CDA, OpKoers.nu, ChristenUnie en VVD. Aansluitend werd het nieuwe college voorgesteld en werden drie nieuwe raadsleden geïnstalleerd. Het nieuwe college wordt gevormd door Martijn Breukelman (CDA), Alwin te Rietstap (ChristenUnie), Linda Verschuur (Opkoers) en Werner ten Kate (VVD). De nieuw benoemde raadsleden zijn: Gineke Peltjes (ChristenUnie), Herman ter Wijlen (OpKoers) en Klaas Henk Brink (CDA). 

Afscheid

Tijdens de raadsvergadering werd ook afscheid genomen van wethouder Mary Looman. Zij is ruim een jaar als wethouder in de gemeente Hardenberg voor de PvdA werkzaam geweest. Zowel PvdA-fractievoorzitter Gert Luisman als burgemeester Offinga prezen haar in verschillende bewoordingen vanwege haar grote inzet, enthousiasme en deskundigheid. Looman nam de woorden in dank aan en noemde Hardenberg een geweldige gemeente om in te werken. Wel riep ze nog even fijntjes in herinnering dat de VVD vorig jaar tegen haar benoeming stemde omdat ze niet uit de gemeente Hardenberg kwam. “Maar goed voorbeeld doet goed volgen,” sprak ze met woorden in die trant als een soort kwinkslag naar de in Ommen woonachtige Werner ten Kate, die nu namens de VVD als wethouder benoemd is. Meer over de raadsvergadering valt te beluisteren via www.hardenberg.raadsinformatie.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Opening expositie meidenatelier Hardenberg Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Rudy Ligtenberg nieuwe directeur-bestuurder Mijande Wonen Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Eigenaar gezocht voor goederen in lopend onderzoek Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Speelotheek Tjoek Tjoek sluit haar deuren Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Majorettes in actie Twenterand 6 uur geleden