Afbeelding

Ancora en Sjompiesingers opnieuw samen in Het Bostheater

wo 25 mei 2022 Hardenberg

Wegens succes geprolongeerd: een gezamenlijk optreden van de groep Ancora en de Gramsberger Sjompiesingers. In 2019 stonden ze samen in een uitverkocht Bostheater in Gramsbergen en dat smaakte naar meer. Op vrijdag 27 mei zijn ze er weer: Ancora met haar grootste hits, de Sjompiesingers met eigen repertoire. En natuurlijk staan ze samen op het podium voor een aantal nummers.

Ancora (Patrick Jongschaap, Harm Wolters en Patrick van Bree) is sinds 2013 een muzieksensatie in Nederland. Popmuziek met Ierse folk, Shanty, en zeemansinvloeden. Eind 2018 verscheen het vierde album – net als de vorige drie mét dvd – met als titel Wind in de Zeilen. De gelijknamige theatertour moest als gevolg van corona worden onderbroken, maar is nu ook weer volop bezig.

Hello Sailor, het kunstwerk aan de Vecht, symboliseert de verbondenheid van shanty - en feestkoor De Sjompiesingers met water, scheepvaart en de Vecht die als levensader door het Vechtdal stroomt. Het koor bestaat uit ruim zestig zangers en muzikanten. Het repertoire bestaat uit meer dan honderd nummers, van shantyliederen tot feestmuziek, Hollandse, Duitse en Engelse liedjes.

Programma

Verder zijn er de volgende optredens: zondag 26 juni, de bekende pianist Jan Vayne & slagwerker Jan Wolfkamp; zaterdag 9 juli, Night of the Forest; zaterdag 23 juli, Comedy Camper; vrijdag 19 augustus, The Heinoos & voorprogramma en vrijdag 23 september, Ocobar met muziek van Eric Clapton.

Kaartverkoop

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.voorveghter.nl en in Gramsbergen bij DA Drogisterij aan De Oostermaat 60K.

Afbeelding
Dialectmaand wordt afgesloten met boekpresentatie Hardenberg 18 minuten geleden
Afbeelding
B&W stemmen voor aantal nieuwe stembureaus Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Gemeente zegt nee tegen tv-documentaire Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
FNV 'bespreekt' financieel misbruik van ouderen Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Inloopuurtje Media Ukkie Dagen Hardenberg 2 uur geleden