Afbeelding

Telefoon Jafo gaf signaal in Den Ham, politie op zoek naar informatie

wo 25 mei 2022 Hardenberg

Op zondag 22 mei 2022 werd in een kanaal bij Bruchterveld het stoffelijk overschot ontdekt van de 32-jarige Jihad Jafo uit Enschede. Hij werd al sinds 6 december vermist. De politie gaat er vooralsnog van uit dat Jihad door een misdrijf om het leven is gekomen.

Het slachtoffer woonde met zijn vrouw en drie kinderen aan de Grasjuffer in Enschede. Daar werd hij die maandagavond 6 december rond 19.30 uur door een vriend opgehaald. Bij de rotonde aan de Euregio en Sleutelweg zou Jihad volgens de vriend uit de auto zijn gestapt. Sinds dat moment heeft niemand meer iets van Jihad vernomen. Wel gaf later op de avond zijn telefoon een signaal af in Den Ham.

Wie heeft Jihad tussen 6 december en 22 mei nog gezien? Hij zou bij de rotonde aan de Euregio en Sleutelweg bij iemand in de auto zijn gestapt. Als iemand dat heeft gezien heeft of Jihad nog gesproken heeft, hoort de politie dat graag.

Ter hoogte van Het Lijntje

Jihads lichaam werd in een pakket aangetroffen in het kanaal Almelo–De Haandrik, ter hoogte van Het Lijntje. De politie wil weten wie dat pakket in het water heeft gezien. In de periode voordat het lichaam gevonden werd, kan het stroomopwaarts zijn gezien, ten noorden van die vindplek.

Heeft u daar in de periode voor zondag 22 mei iets verdachts gezien, hoort de politie dat heel graag van u. Zag u in de omgeving bijvoorbeeld mensen of voertuigen die er niet ‘thuis horen’, neem alstublieft contact op. Ook als u iets weet over waar Jihad Jafo tussen 6 december en 22 mei kan zijn geweest, wat er in die periode met hem gebeurd kan zijn en/of met wie Jihad mogelijk nog contact heeft gehad, wil de politie u heel graag spreken.


Afbeelding
Opening expositie meidenatelier Hardenberg Hardenberg 21 minuten geleden
Afbeelding
Rudy Ligtenberg nieuwe directeur-bestuurder Mijande Wonen Hardenberg 36 minuten geleden
Afbeelding
Eigenaar gezocht voor goederen in lopend onderzoek Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Speelotheek Tjoek Tjoek sluit haar deuren Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Majorettes in actie Twenterand 3 uur geleden