Afbeelding

Juni 2022: belangrijke maand voor actief HCM

do 26 mei 2022 Hardenberg

Het Hardenbergs Christelijk Mannenkoor is volop in beweging. Sinds enige tijd kan het koor weer ‘normaal’ repeteren en na het Benefietconcert voor Oekraïne van 23 maart richt het koor zich nu op het komende Zomerconcert, dat op 15 juni in de Hoeksteen in Bergentheim wordt gehouden.

Peace on earth

“We merken dat de leden weer enthousiast naar de repetities komen en werken weer naar een mooi concert toe”, aldus bestuurslid Communicatie Herman Houwaard. “We zingen graag en hebben lange tijd niet kunnen optreden. Dat was voor alle koren natuurlijk een vreemde gewaarwording”. Het concert heeft een passend thema meegekregen: Laat er vrede zijn op aarde.

Kringloopwinkel

“Het HCM runt al geruime tijd een eigen kringloopwinkel aan de Gramsbergerweg in Hardenberg. Daardoor is het koor in staat om voor het komende concert toegangskaarten te verkopen voor slechts tien euro. Dat is ongeveer de helft van wat nodig is om kostendekkend een concert te organiseren. Het HCM kiest hiervoor zodat ook mensen met een kleine beurs in staat zijn te genieten van onze concerten. Daarnaast geeft het HCM jaarlijks een mooi bedrag weg aan een Hardenbergs goed doel”.

Zomermarkt

De jaarlijkse zomermarkt is gepland op zaterdag 4 juni. Op het plein voor de winkel zijn dan vooral zomer-, vakantie- en campingspullen verkrijgbaar. In de door circa vijftig koorvrijwilligers gerunde winkel is het altijd goed toeven. “De zomermarkt is net als de kerstmarkt een jaarlijks terugkerend evenement, dat zeker aan een behoefte voldoet”, zegt Roelof Kuiperij. Hij is sinds jaar en dag de chef van de winkel. Van de markt treft u in de volgende Toren een kleurrijke advertentie aan.

Afbeelding
Zomerbingo Ommen 12 uur geleden
Afbeelding
Gedicht Aaltje Kraak voor Historische Vereniging Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Dion Thriathlon een groot succes Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
Automobilist tikt fietsster met spiegel aan in groepje fietsers bij Gramsbergen Hardenberg 15 uur geleden
Afbeelding
Sallandruiters vieren jubileum Hardenberg 16 uur geleden
Afbeelding
Opening expositie “rondom de Reest” Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Oud legermateriaal doet Ommen aan Video 18 uur geleden
Afbeelding
Priet Proat Bas Kamst Hardenberg 23 uur geleden