Afbeelding

Geslaagde open dag CTP Veldzicht voor inwoners Balkbrug

zo 22 mei 2022 Hardenberg

Centrum voor Transculturele Psychiatrie Veldzicht kijkt terug op een zeer geslaagde open dag. Verspreid over de dag zijn zaterdag 21 mei 165 inwoners van Balkbrug rondgeleid door de kliniek. Dat het kijkje achter de hekken en binnen de muren in de smaak viel, bleek wel uit de vele positieve reacties die het personeel van Veldzicht mocht ontvangen.


Belangrijk doel van de open dag was om de band met de lokale gemeenschap aan te halen en te verstevigen. “In die opzet zijn we zeker geslaagd”, zegt Maaike Philippi, directeur behandeling van Veldzicht. “We kregen diverse complimenten over onze openheid en transparantie. Dat is natuurlijk fijn om te horen. De open dag is ook georganiseerd in goed overleg met Plaatselijk Belang Balkbrug. Veel van de rondleiders zijn zelf woonachtig in Balkbrug. Voor die collega’s was het natuurlijk erg leuk om hun dorpsgenoten of zelfs buren tekst en uitleg te geven over hun werk en bijzondere werkplek.”

De rondleiding voerde de bezoekers langs onder andere verschillende patiëntenafdelingen, de keuken, de medische dienst, het stiltecentrum van de geestelijke verzorging en het buitenterrein. Ter afsluiting werd het complex van de arbeidstherapie bezocht. Hier kregen alle gasten uit handen van patiënten een tasje met producten die door henzelf gemaakt zijn. Op het voorterrein van de kliniek stond een informatiestand waar uitleg werd gegeven over de diverse (ver)bouw- en uitbreidingsplannen die er zijn binnen de hekken van Veldzicht. Ook kon een kijkje worden genomen in Huize de Beuk, tegenover de supermarkt in Balkbrug.

Directeur behandeling Maaike Philippi kijkt zeer voldaan terug op de open dag. “Fijn ook dat dit weer kan, na de coronatijd die achter ons ligt. De inwoners van het dorp vonden het erg interessant om eens te zien wat er bij ons binnen gebeurt. Veel van hen waren ook onder de indruk van de grootte van het complex. Er werden uiteenlopende vragen gesteld. Over de veiligheid, wat voor soort mensen hier zitten, hoe er gecommuniceerd wordt, tot hoe groot de kamer van een patiënt is.”

Als het aan de directeur behandeling ligt, krijgt de open dag zeker een vervolg. “Maar er zijn dit jaar nog meer dingen die we gaan doen om de band met het dorp te verstevigen. “Zo gaan collega’s in Huize Erica enkele lezingen geven over ons werk en onze doelgroepen en zijn we bezig met het uitwerken van nog wat meer activiteiten.”

Afbeelding
Afbeelding
Zomerbingo Ommen 9 uur geleden
Afbeelding
Gedicht Aaltje Kraak voor Historische Vereniging Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Dion Thriathlon een groot succes Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Automobilist tikt fietsster met spiegel aan in groepje fietsers bij Gramsbergen Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Sallandruiters vieren jubileum Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Opening expositie “rondom de Reest” Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
Oud legermateriaal doet Ommen aan Video 14 uur geleden
Afbeelding
Priet Proat Bas Kamst Hardenberg 19 uur geleden