Afbeelding

Het regent complimenten voor de Avond4daagse Kloosterhaar

zo 22 mei 2022 Hardenberg

De Avond4daagse Kloosterhaar zit er weer op. Wat waren het vier geweldige dagen. Hoewel de laatste avond in de stromende regen begon mocht dat de pret niet drukken. 

De organisatie (De Zandlopers) zag alleen maar lachende gezichten onder vrolijke paraplu’s en in kleurrijke poncho’s. De route ging door en om het dorp Kloosterhaar. Op de eerste stempelpost kreeg iedereen een lekkere peer.

Voor het eerst vond er een feestelijke, gezamenlijke intocht plaats. Op de tweede stempelpost werden de deelnemers namelijk verrast. Op het bordes van de kantine van V.V. Kloosterhaar (niet in het Dorpshuis) kregen zij de welverdiende medailles omgehangen, door het altijd enthousiaste medailleteam. Ook kregen ze hier ranja en een suikerspin. De Zandlopers hielden de poorten tot half 8 gesloten, want dat was de starttijd van het defilé.

Met z’n allen wandelden de deelnemers naar de Lange Laatste Loodjes Laan (voormalige Groenedijk). Ze werden daar allemaal persoonlijk gefeliciteerd door de Zandlopers en kregen de traditionele Gerbera overhandigd. En dit alles onder muzikale begeleiding van het Kloosterhaars dweilorkest, De Haarschutters. Ook stonden hier de trotse familieleden te wachten met bloemen en andere traktaties. Als verrassing liep onze sportieve burgemeester Maarten Offinga vanavond ook mee. De Zandlopers zijn trots op de geweldige-niet-zeuren-omdat-het-regent deelnemers, echte bikkels zijn het. De Zandlopers zijn ook trots op de fantastische groep enthousiaste vrijwilligers, inclusief alle EHBO-ers.

En een groot woord van dank voor: MFC De Horst, Dorpshuis ‘t Haarschut, V.V. Kloosterhaar, het Pannenkoekteam van het Noaberschap, Staatsbosbeheer, Wout Roessink (drone) en menvereniging HARP.

En een groot compliment voor Juf Ida (De Oversteek) en juf Fleur (Blije Voetjes) en hun enthousiaste teams. Dankzij hen deden Kloosterhaar en Sibculo voor de allereerste keer mee met de Peuter4daagse. Tot slot wil de organisatie alle trouwe sponsoren bedanken, groot en klein. 

Afbeelding
Bijzondere Vrijheidscolleges voor basisscholen uit Ommen Ommen 5 uur geleden
Afbeelding
'Doorgaande Lijnen' bij HardenbergArt Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Workshop 'fietsknooppunt app' Hardenberg 10 uur geleden
Afbeelding
Sjoelers in actie Hardenberg 10 uur geleden
Zo ziet de Aziatische hoornaar er uit .
'Jagen' op Aziatische hoornaar Hardenberg 10 uur geleden