Afbeelding
G. Brokelman

Is uitbreiding Skatepark mogelijk?

wo 29 juni 2022 Hardenberg

Jongeren die gebruik maken van het skatepark zouden graag zien dat het skatepark aan de Kruserbrink in Hardenberg wordt uitgebreid. Aan het woord is Bernd Enting, ouder van Jip een fanatieke skater.

“Ik kijk vaak bij Jip op het skatepark en het is daar fantastisch. Maar het is er enorm druk. De skaters moeten elkaar ieder keer proberen te ontwijken. Er zijn jonge en oudere kinderen. Het is er niet veilig. Het was in de tijd dat het plan Ruimte voor De Vecht net gereed was met alle nieuwe sluizen en ik het volgende dacht: Het plan Ruimte voor de Vecht heeft miljoenen gekost. En er wordt ook wel gebruik van gemaakt. Maar iets verderop bij de skatebaan kunnen de jongeren geen kant op. Het geld van de gemeente moet toch anders besteedt worden. En daarom heb ik een brief geschreven naar de gemeente Hardenberg”. 

Balletje ging rollen

Na deze brief ging het balletje rollen. De gemeente Hardenberg is in het jaar 2021 bij het skatepark geweest en heeft geluisterd naar de wensen van de kinderen. “De gemeente is welwillend en vinden het een goed initiatief”, vertelt Bernd. Eén van de jeugdige skaters, Leonard Meulenkamp heeft een plan ontwikkelt. Dit plan bevat een uitbreiding van het skatepark met een bowl met een full pipe, een Street section, een bruggetje over het water met een pumptrack. Dit bruggetje zorgt dan voor de verbinding met het jongerencentrum Next Level. Verder bevat het bankjes voor het uitrusten. Een watertappunt voor het vullen van waterflessen, zodat de jongeren niet naar de stad gaan om drinken te kopen en overdekte rustplekjes. 

Niet haalbaar plan

 “De wens is om het skatepark te vergroten. Maar dit is ingewikkeld op deze plek. In verband met de bodemgesteldheid en beschikbare ruimte. De watertappunt komt er waarschijnlijk wel maar dan aan het begin van het park bij de Parkweg. Op een aantal plaatsen wordt nog nu onderzocht of de skatebaan optimaler benut kan worden. Ook is de wens dat de er meer bankjes komen maar dan buiten de baan zodat er meer ruimte is. Nu zitten de bezoekers op het terrein”, vertelt Bernd. 

In samenwerking met PLANN ingenieurs en SkateOn wordt er nu gekeken wat de mogelijkheden zijn. Het financiële plaatje moet nog uitgewerkt worden en dan moet de Gemeenteraad er nog over beslissen. “Het ideale plaatje is natuurlijk dat net als in bij de meeste skateparken, dat skaters één voor één op de baan gaan en hun kunstje doen. En dat toeschouwer buiten het skatepark kijken. Maar ik ben blij dat tot nu toe iedereen positief is, dus ik heb goede hoop voor een skatepark dat iets groter is en veiliger”, eindigt Bernd het gesprek.

!
Afbeelding
Zomersmaak: viva España Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Eerste actie aanbouw nieuw gedeelte Hospice Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
Regio ontvangt minister Harbers bij bezoek aan N36 Hardenberg 14 uur geleden
Afbeelding
Arne Slot voetbaldagen ‘knallend’ van start Video 18 uur geleden
Afbeelding
Saxenburgh Medisch Centrum zet VR-bril in bij gynaecologische ingrepen Hardenberg 18 uur geleden
Afbeelding
Start herhaalprik tegen corona Hardenberg 18 uur geleden
Afbeelding
Wolf in Movieskoop Hardenberg 18 uur geleden
Afbeelding
Flinke stortbui boven Hardenberg Hardenberg 17 aug, 19:49