Afbeelding

Wandeling langs verdwenen kastelen

za 28 mei 2022 Hardenberg

Op tweede pinksterdag (6 juni) is het Dag van het Kasteel en worden er door heel Overijssel verschillende activiteiten georganiseerd. Kastelen of buitenplaatsen openen hun deuren of poorten, en er is een speciale Archeotrail, een wandeling waarin archeologen bezoekers meenemen langs verdwenen kastelen.

Door het hele land doen dit jaar weer zo’n honderd locaties mee aan Dag van het Kasteel! “Ook in Overijssel doen dit jaar al acht bijzondere locaties mee die allemaal hun eigen verhaal vertellen. Landgoed Breckelenkamp en landgoed Nieuw Rande openen hun poorten voor het publiek zodat ze de tuinen en het landgoed kunnen ontdekken. Op buitenplaats Spijkerbosch, landgoed huis de Colckhof en landgoed Twickel worden speciale tuinrondleidingen georganiseerd. Er wordt zelfs een echte ‘Britse fair’ georganiseerd op landgoed Singraven tijdens Dag van het Kasteel”, vertelt curator Alice Duiven. Meer informatie over deze of andere locaties en activiteiten vindt u op https://dagvanhetkasteel.nl/.

Archeotrail

Daarnaast organiseert Dag van het Kasteel dit jaar dus ook verschillende Archeotrails, waarvan één in Overijssel. Deze begint bij Havezathe de Haere en gaat over landgoed Nieuw Rande. Archeologen Marijke Nieuwenhuis en Davy meer nemen de bezoekers mee over dit landgoed en vertellen over de bijzondere geschiedenis hiervan en alle sporen die dit heeft achtergelaten op het landgoed.

Gebruik de speciale kortingscode DvhK voor 3,50 euro korting op je tickets voor deze Archeotrail. Meer informatie en kaartjes voor deze wandeling vind je op: https://dagvanhetkasteel.nl/archeotrail/.

Afbeelding
Zomerbingo Ommen 8 uur geleden
Afbeelding
Gedicht Aaltje Kraak voor Historische Vereniging Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Dion Thriathlon een groot succes Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Automobilist tikt fietsster met spiegel aan in groepje fietsers bij Gramsbergen Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Sallandruiters vieren jubileum Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Opening expositie “rondom de Reest” Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
Oud legermateriaal doet Ommen aan Video 14 uur geleden
Afbeelding
Priet Proat Bas Kamst Hardenberg 19 uur geleden