Afbeelding

Mariënberg arriveert in veilige haven

zo 15 mei 2022 Hardenberg

Voetbalvereniging Mariënberg speelde zaterdag 14 mei tegen AJC’96. In een niet al te best duel, qua voetballend, kreeg misschien Mariënberg teveel met de uiteindelijke drie punten maar niemand die daar achteraf om maalde op het Westerpark. Mariënberg won, in de slotfase, met 2-1 van AJC’96 uit het mooie Losser.


Drie wedstrijden voor het einde is voetbalvereniging Mariënberg in de veilige haven beland. Lange tijd zag het daar niet naar uit. AJC’96 kwam in de eerste helft min of meer verdiend op voorsprong nadat Mariënberg verzuimde om enkele goede kansen te promoveren naar doelpunten. Aan de 0-1 van AJC’96 was weinig aan af te dwingen. Een mooie ‘krulbal’ vanaf de zestien meter. Het enige ‘niet’ wapenfeit mag je aandragen dat de voetballer van AJC’96 alle tijd van de wereld kreeg om aan te leggen.

Na de rust

De winst lag in de matige tweede helft. De ploeg van trainer Arjan Visscher bleef werken. Gaf niet op, Het elftal bleef geloofde in een goed resultaat. Aan geluk ontbrak het de Westerparkbewoners ook niet en het feit dat Jelle Brinks weer enkele prachtige reddingen in huis had. Nog drie wedstrijden de komende weken voor voetbalvereniging Mariënberg. Komende week uit naar Voorwaarts, dan thuis tegen de Zweef en vervolgens sluiten zij af bij de vrienden van Britishfield op de Noppenweide.

Geen woorden maar daden

“Het seizoen is derhalve nog niet voorbij, wij kunnen vrijuit voetballen de laatste 3 x 90 minuten….
Wij hebben het gered, het kostte flink wat bloed, zweet en tranen. Maar nu kan er geëvalueerd worden. Wat ging er goed, wat ging er allemaal mis en wat kan er volgend seizoen beter. We hebben flink lering getrokken, daar kunnen wij zekers ons voordeel mee doen. Elk nadeel heeft zijn voordeel, ik hoor het Johan zo zeggen. Niet de Johan die jullie denken die ik misschien bedoel maar juist die andere Johan. Ik miste hem vanmiddag nadat wij ’s ochtends nog een laatste groet aan hem brachten. Dit was er eentje voor Johan. Eentje op wilskracht, eentje op loon naar werken.
Geen woorden maar daden, geheel in zijn stijl. 14 mei kreeg zo een mooi slot. Een verlaat eerbetoon aan een geweldige man maar bovenal fanatiek supporter van Mainbarg”, aldus Alfred Dorgelo.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Zangdienst Twenterand 53 minuten geleden
Afbeelding
Bridge kring Vroomshoop Twenterand 2 uur geleden
Seine Kiwiet, Jorn Tolsma, Herman Brokelman en Wim Kiwiet
Wim Kiwiet Nederlands Kampioen sjoelen Sport Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Oudpapier en statiegeldflessen voor de Broederband Hardenberg Ingezonden 13 uur geleden
Het herdenking monument aan de Moerheimstraat
Dedemsvaart herdenkt Hardenberg Ingezonden 15 uur geleden