Afbeelding
Jasper van der Zwan

Help Kian aan een rolstoelauto

wo 13 april 2022 Hardenberg

Kian Westerkamp is bijna 3 jaar en woont samen met zijn vader Vincent en moeder Jessica in Hardenberg. Kian is een vrolijk, vriendelijk en rustig jongentje, maar Kian heeft volledig hulp nodig met alle dagelijkse levensverrichtingen.

“Doordat Kian niet kan lopen en dit waarschijnlijk in de toekomst ook niet zal kunnen is een rolstoelauto hard nodig”, laten de ouders weten. “Kian wordt al erg lang en is zwaar om te tillen. Hij is 105 centimeter en bijna 16 kilogram. De rolstoelauto is echt hard nodig om KIan naar de vele ziekenhuisafspraken te vervoeren. Daarnaast willen wij ook gewoon ‘even’ de stad in. Dit is op dit moment een hele uitdaging”. Kian uit de rolstoel in de auto tillen, rolstoel half uit elkaar halen zodat het in de auto past, rolstoel in de auto tillen is erg zwaar en dan op locatie de rolstoel uit de auto tillen, in elkaar zetten, Kian uit de auto de rolstoel tillen. En zo gaat dat steeds opnieuw. Dit is erg zwaar en dit is de reden dat wij graag een rolstoelauto willen geven de ouders aan. 

Aankoop huis en medische kosten

“Wij hebben veel medische kosten en wij zijn al enige tijd op zoek naar een geschikt huis in Hardenberg, waar voor Kian op de begane grond een slaapkamer en badkamer gerealiseerd kan worden. In deze tijd met de huidige huizenmarkt wil dit nog niet lukken. Voor de aankoop van een huis moeten wij geld sparen, en daarom hebben wij helaas zelf niet de middelen voor de aankoop van een rolstoelauto. En de gemeente vergoedt helaas niet”. 

Tubereuze Sclerose Complex

Kian kan niet lopen, en is halfzijdig verlamd. Kian heeft de ziekte Tubereuze Sclerose Complex, daarbij heeft hij een PIK3CA gerelateerd overgroei syndroom. Dit zorgt ervoor dat hij ernstig meervoudig beperkt is. In september 2020 heeft hij een epilepsie-chirurgie ondergaan, waarbij zijn linkerhersenhelft is uitgeschakeld. Daardoor heeft hij een hemiparalyse (halfzijdige verlamming). Tot aan de operatie heeft hij veel epileptische aanvallen gehad, waardoor hij een enorme ontwikkelingsachterstand heeft opgelopen. Op dit moment heeft hij een ontwikkeling dat hoort bij een leeftijd van zes maanden. “Kian heeft nog steeds epileptische aanvallen/absences (2 á 3 per dag), maar gelukkig niet meer de non-stop. Hij heeft een loophulpmiddel om in te oefenen, en kan onder begeleiding een paar minuten zitten. Hij kan niet praten, en is slechtziend. Drinken en medicatie gaat nu via zijn neus-maag-sonde, maar binnenkort krijgt hij een PEG-sonde (slangetje door de buikwand naar zijn maag)”. 

Kian mag zijn zoals hij is

Kian gaat 4 dagen in de week naar ODC (Orthopedagogisch DagCentrum) de Elzenhoek in Ommen, Hij wordt met de taxi-bus opgehaald en weer thuisgebracht. Kian heeft het hier enorm naar zijn zin, mede dankzij het lieve en vakkundige personeel. Kian zijn beperkingen zijn complex, maar ook bij de Elzenhoek mag Kian zijn zoals hij is.

Rolstoelauto

Het gezin geeft de voorkeur aan een rolstoelauto in plaats van een rolstoelbus. “Wij gaan niet vaak op vakantie dus er hoeven niet veel extra spullen in de auto te passen. Qua gebruikersgemak lijkt ons een rolstoelauto prettiger omdat we dan een oprijplaat met bodemverlaging hebben in plaats van een electrische lift wat meestal in een rolstoelbus zit”. 

“Wij willen graag zelf alles zelf regelen voor Kian, maar een bedrag van ongeveer 45.000 euro is een te groot bedrag om bij elkaar sparen”, aldus de ouders. Zij vragen om uw financiële steun. Rechtstreeks doneren is mogelijk. Dit kan op NL06RABO0189800429 t.n.v. K. Westerkamp. Ook kunt u doneren via onderstaande QR-code. 

Meer informatie, en de update over de actie is te vinden op het persoonlijke blog over Kian: facebook.com/kianwesterkamp. Hopelijk mogen zij op uw steun en gift rekenen

Afbeelding
Publiek geniet van ‘La douce France’ Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Boekpresentatie in Meestershuus Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Korting op OV-jaarabonnementen Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Uitslag Bridgen Dedemsvaart 5 uur geleden
Afbeelding
Kiek hier eens Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Henk en Ali zestig jaar bij elkaar Hardenberg 23 uur geleden
Afbeelding
Ommer Bissingh Internationale Dag Ommen 11 aug, 12:08
Afbeelding
Escaperoom in Gramsbergen Hardenberg 11 aug, 11:53