Afbeelding
Henk Mannes

Internationale Grasbaanraces

wo 6 april 2022 Hardenberg

“Mijn thuisrace in Balkbrug blijft speciaal”


Op het Grasbaanterrein aan de Molenweg in Balkbrug worden op tweede paasdag, maandag 18 april 2022, de Internationale Jacobs Groep Grasbaanraces gehouden door MAC van Dedem. De races beginnen met een rijdersvoorstelling om 12.00 uur. De eerste race start om 12.30 uur.  Eén van de deelnemers is niemand minder dan Dave Meijerink uit Schuinesloot.   

Dave Meijerink uit Schuinesloot behoort tot de Nederlandse top in het grasbaanracen. Driemaal op rij werd de 22-jarige coureur tweede in het Nederlandse kampioenschap. Ook tijdens de laatste editie van de Internationale Jacobs Groep Grasbaanraces in Balkbrug, de thuisrace van Meijerink, eindigde hij als tweede. Als het aan Meijerink ligt komt daar tijdens de 2022-editie - die verreden wordt op tweede paasdag (18 april) - verandering in.


De Internationale Jacobs Groep Grasbaanraces in Balkbrug wordt georganiseerd door de MAC van Dedem waar Dave Meijerink éen van de clubrijders van is. De lokale coureur begint als één van de favorieten aan het evenement. Het internationale startveld is echter sterk, waardoor er op voorhand een groot aantal kanshebbers op de eindzege zijn.

Dave, eindelijk weer een thuisrace in Balkbrug, want vanwege de coronapandemie was de laatste editie in 2019. Kijk je erg uit naar je thuisrace? “Absoluut, het is erg mooi dat we weer een volledig seizoen hebben om naar uit te kijken waarbij we mogen beginnen met mijn thuisrace in Balkbrug. Er komen veel sterke rijders aan de start, waardoor het erg spannend gaat worden.”


Wat maken de races in Balkbrug voor jou speciaal? “Het is zeker wel anders dan andere wedstrijden. Er is veel publiek dat voor mij komt kijken, dat geeft toch wel een bepaalde druk om te presteren. Ook is Balkbrug een lastige baan vanwege de zachte ondergrond. Dat is niet voor iedere rijder weggelegd, maar het ligt mij wel. Zo’n zachte baan vervormd snel en er komen gaten. Elke heat kan de situatie op de baan daarom anders zijn en dat maakt het uitdagend.”


Het nieuwe seizoen gaat bijna beginnen. Hoe sta je ervoor? “Fysiek ben ik in orde en ik heb de laatste tijd ook veel motorcrosstrainingen gedaan om weer een ‘stuur’ in mijn handen te hebben. Ook hebben we aan de motoren gewerkt door ze nog wat lichter te maken, want iedere kilo kost tijd. We staan er dus goed voor. De afgelopen twee jaar zijn er maar heel weinig races geweest, dat is voor iedereen gelijk. Maar de races die ik heb gereden, heb ik met een zeer goed gevoel afgesloten. Dat geeft zeker vertrouwen voor de eerste races van het seizoen. We beginnen met het NK in Vries en daarna de eerste internationale race in Balkbrug.”


Ben jij één van de favorieten in Balkbrug? “Ja, maar er zijn meer favorieten. Ik denk dat het vooral tussen de Nederlandse en Duitse rijders zal gaan. In 2019 haalde ik de finale en werd ik tweede. Dit jaar hoop ik minimaal weer op het podium te staan, maar we geven natuurlijk alles voor een nog beter resultaat.”


Hoe ziet jouw seizoen er verder uit? “Ik hoop voor Nederland te mogen uitkomen in het WK voor landenteams. Daarnaast ga ik ervoor om mij te plaatsen voor de EK Finale die in augustus in Engeland wordt verreden. Ik ben dit jaar derde reserve bij de WK-langbaan, maar mijn doel is om mij dit jaar te kwalificeren als vaste WK-deelnemer in 2023. En dan is er nog het Nederlands kampioenschap dat op vijf verschillende banen wordt afgewerkt. Na drie keer tweede te zijn geworden, zou het natuurlijk super zijn als we nu nog een trede hoger kunnen eindigen. Een mooi en vol seizoen om naar uit te kijken, maar we beginnen met mijn thuisrace op tweede paasdag in Balkbrug!”

Wie meer informatie wil over de grasbaanraces en/of kaarten wil bestellen kan dat doen via www.macvandedem.nl/mesmerize/internationale-jacobs-groep-grasbaanraces/

Afbeelding
Gospelpaasdienst Hardenberg 10 uur geleden
Afbeelding
Drie voertuigen botsen op Hardenbergerweg bij Bergentheim Hardenberg 10 uur geleden
Afbeelding
Zoek het ei, paasstaakslepen en Sail Kampen Hardenberg 10 uur geleden
Afbeelding
Veenmuseum open haart deuren Twenterand 11 uur geleden
Afbeelding
De Koppel bij Hardenberg Buiten Hardenberg 12 uur geleden