Video

HCM zingt voor Oekraine

do 24 maart 2022 Hardenberg

Op woensdag 23 maart verzorgde het Hardenbergs Christelijk Mannenkoor in een volle Höftekerk een benefietconcert voor Oekraïne.

“Donderdag 24 februari is de datum die voor miljoenen Oekraïners wellicht als de zwaarste dag uit de geschiedenis in zal gaan. De dag dat Rusland besloot hun land in te vallen. De vele beelden die ons de afgelopen weken bereikten staan op ons netvlies gebrand en vervullen ons met grote zorgen. Een hint van onze dirigent, ergens in de loop van vorige week, was voldoende om snel de koppen bij elkaar te steken. Dit resulteerde al snel in de organisatie van een benefietconcert en een samenzangavond”, aldus Herman Houwaard, bestuurslid communicatie van het HCM.

Op woensdagvond was de Höftekerk in Hardenberg de plek waar velen samenkwamen om gezamenlijk te zingen en te luisteren naar het koor. Ook burgemeester Offinga sprak de aanwezigen toe en sprak indrukwekkende woorden over hoe duizenden Oekraïners worden verjaagd uit hun eigen huizen, stad en land. Het koor opende de avond met het zingen van ‘Ik zal er zijn’ en ‘Blijf bij mij heer’.

De Oud Papier Actie Heemse (OPA) overhandigde HCM een cheque ter waarde van 500 euro voor steun aan Oekraïne. Ook de opbrengst van de collecte is voor Giro 555 en er konden betalingen worden gedaan via een QR-code. De totale opbrengst bedraagt 4.000 euro. Dat bedrag wordt snel overgemaakt naar Giro 555/Oekraïne.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Bezoek het OV inloopspreekuur Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Remastered presenteert nieuwe drummer Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Dialectmaand wordt afgesloten met boekpresentatie Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
B&W stemmen voor aantal nieuwe stembureaus Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Gemeente zegt nee tegen tv-documentaire Hardenberg 6 uur geleden