Foto (Saxenburgh) (zittend vlnr): Wouter van der Kam, voorzitter Raad van Bestuur Saxenburgh en Ir. D.(David) H.C. van der Hulst, directeur VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling Noord-Oost bv (namens Goossen Te Pas Bouw) bij de ondertekening van het contract voor de nieuwbouw op het terrein van Saxenburgh Clara Feyoena Heem.(staand vlnr): Namens Saxenburgh: Jan-Willem Klein Poelhuis, manager (ver-)nieuwbouw, Rita Hunse, manager ouderenzorg en Frans Rienstra, adviseur Raad van Bestuur.
Foto (Saxenburgh) (zittend vlnr): Wouter van der Kam, voorzitter Raad van Bestuur Saxenburgh en Ir. D.(David) H.C. van der Hulst, directeur VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling Noord-Oost bv (namens Goossen Te Pas Bouw) bij de ondertekening van het contract voor de nieuwbouw op het terrein van Saxenburgh Clara Feyoena Heem.(staand vlnr): Namens Saxenburgh: Jan-Willem Klein Poelhuis, manager (ver-)nieuwbouw, Rita Hunse, manager ouderenzorg en Frans Rienstra, adviseur Raad van Bestuur.

Alle seinen op groen voor de bouw van een nieuw Saxenburgh Clara Feyoena Heem

do 10 maart 2022 Hardenberg

Begin deze week heeft Saxenburgh formeel de ondertekening van het contract bekrachtigd met Goossen Te Pas Bouw voor de bouw van een nieuw Saxenburgh Clara Feyoena Heem in Hardenberg. Op de locatie van het huidige zorgcentrum zal over ruim een jaar een splinternieuw, modern gebouw staan voor mensen die langdurige zorg nodig hebben. Daarnaast tekenden beide partijen een koop-ontwikkelovereenkomst voor twee kavels met de ontwikkelopdracht voor 44 huurappartementen voor mensen met een zorgbehoefte.

De advies- en medezeggenschapsraden hadden hun goedkeuring al gegeven aan de nieuwbouwplannen en de omgevingsvergunning voor de bouw van 80 woningen voor langdurige zorg met voorzieningengebouw was inmiddels afgegeven. Er moest nog een belangrijke keuze gemaakt worden voor de aannemer die de bouw van het nieuwe Saxenburgh Clara Feyoena Heem gaat uitvoeren. Deze opdracht is gegund aan Goossen Te Pas Bouw uit Enschede. Maandag 7 maart is de samenwerking geformaliseerd. De nieuwbouw vindt plaats naast de huidige locatie. Bewoners hoeven daarom niet tijdelijk te verhuizen, ze kunnen tijdens het bouwtraject gewoon op hun eigen plek blijven wonen. Het zogenoemde chalet op het terrein, met een capaciteit van 60 GRZ plekken (Geriatrische Revalidatie Zorg), blijft ook in de toekomst beschikbaar voor mensen die tijdelijk moeten revalideren en maakt als zodanig deel uit van de nieuwe visie op zorg. De realisatie van het hoofdgebouw zal ruim een jaar in beslag nemen. Saxenburgh verwacht na de zomer van 2023 een fijn gebouw in gebruik te kunnen nemen, waar bewoners wonen met het gevoel van thuis en medewerkers werken met plezier.

Twee woongebouwen

Het nieuwe Saxenburgh Clara Feyoena Heem zal bestaan uit twee gebouwen met elk 40 appartementen, aan elkaar verbonden via een gang met een voorzieningengebouw.
De begane grond en eerste etage van de twee appartementengebouwen zijn bestemd voor wonen met zorg - psychogeriatie of somatiek - en crisisopvang, in een rustige omgeving. Elke woonetage heeft 20 één persoons appartementen met eigen voordeur, verdeeld over twee woongroepen (dus tien bewoners per groep). Elke woongroep heeft de beschikking over een eigen huiskamer, vier in totaal. Het voorzieningengebouw staat in het teken van reuring. Hier komt een centraal ‘plaza’ - een ontmoetingsplein voor alle (tijdelijke) bewoners, met restaurant, kapsalon en winkeltje. Verder komt hier een oefenzaal voor poliklinische revalidanten, waardoor er ook een jongere categorie patiënten over de vloer komt.

Kleinschaligheid binnen grootschaligheid

Voorzitter van de Raad van Bestuur van Saxenburgh, Wouter van der Kam, is een blij man. “Met de nieuwbouw creëren wij kleinschaligheid binnen grootschaligheid, in een woonzorgomgeving waar zowel voldoende rust als reuring is. Wij stimuleren nadrukkelijk de samenwerking tussen onze bewoners, familie, medewerkers, vrijwilligers en buurtbewoners. Wij hebben er alle vertrouwen in dat de samenwerking met onze bouwpartner zal resulteren in een prachtig gebouw, dat onze visie op ouderenzorg optimaal ondersteunt”. Goossen Te Pas Bouw heeft laten weten, er trots op te zijn om in de regio na de realisatie van het Saxenburgh Medisch Centrum, weer voor Saxenburgh te kunnen bouwen.

Extra zorgappartementen

Met het tekenen van de koop- en ontwikkelovereenkomst starten Goossen Te Pas Bouw en Saxenburgh tegelijkertijd met de ontwikkeling van minimaal 44 appartementen op het terrein van Saxenburgh Clara Feyoena Heem, naast het nieuwe woonzorgcentrum. Deze appartementen zijn bestemd voor mensen die zelfstandig wonen, maar beslist een zorgvraag hebben. De appartementen vallen niet onder Saxenburgh, maar komen in beheer van een belegger/verhuurder. David van der Hulst, directeur VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling Noord Oost bv (namens Goossen Te Pas Bouw): “Wij bieden vanuit onze professie en maatschappelijke betrokkenheid huisvesting aan mensen uit alle doelgroepen. De ontwikkeling van deze 44 huurappartementen past daar goed in. Woningen voor mensen met een kleine of ruime zorgbehoefte, direct naast een zorgcentrum in het mooie Heemse. Dit is een aanwinst voor Hardenberg”. Het is de sterke wens van Saxenburgh om het huidige terrein te ontwikkelen specifiek voor levensbestendig wonen met zorg in de meest brede zin. Met de realisatie van de nieuwbouw komt deze wens tot werkelijkheid. 

Afbeelding
Afbeelding
Goedkeuring voor 14 appartementen in het centrum Hardenberg 27 minuten geleden
Afbeelding
Op reis door Namibië Ommen 51 minuten geleden
Afbeelding
christmas carol concert sallands bachkoor Ommen Ingezonden 1 uur geleden
Afbeelding
Buiten slapen als dakloze voor het goede doel Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Kerstpakketten waarmee u uw waardering duidelijk laat blijken advertorial 5 uur geleden