Koen Dijk en Niels Lubbers  houden de tegenstanders van zich af
Koen Dijk en Niels Lubbers houden de tegenstanders van zich af Jan van der Veen

Bruchterveld uiterst effectief in Hengelo

zo 27 februari 2022 Hardenberg

Bruchterveld speelde zaterdag  26 februari voor de eerste keer in haar bestaan een officiële wedstrijd op sportpark de Vikkerhoek in Hengelo.  Het idyllisch gelegen sportpark, in een bosrijke omgeving vlak aan het Twentekanaal, was vandaag het decor van een strijd tussen twee ploegen die het moeilijk hebben.

Vooraf hadden ‘de andere Tricolores’ uut Hengel slechts zes punten vergaard, één overwinning en drie gelijke spelen, waarvan vorige week heel knap 1-1 uit bij Hellendoorn.
De echte Tricolores hadden twaalf punten, maar wel twee ongelukkig nederlagen op rij tegen min of meer gelijkgestemden. De 3-4 vorige week zorgde voor een grote domper.

Het begin was voor de gastheren en ze kregen enkele goede mogelijkheden, maar er werd niet gescoord. Het duurde een half uurtje voordat gasten uit Bruchterveld meer grip kregen op de tegenstander. Een grote tegenslag voor de gasten was de enkelblessure die Luc Roeleveld opliep op het soppige veld. Koen Dijk was zijn vervanger. Na 35 minuten de eerste kans voor de echte Tricolores. Op de Haar werd geschept in de zestien en voltrok het vonnis vanaf elf meter zelf, 0-1.Door onzorgvuldigheden aan eigen kant boden de Bruchtervelders de Scholieren ook mogelijkheden. Zo belandde een inzet op de lat en werd de rebound wegen hands afgekeurd.

Na rust hadden de gastheren moeite het spel te maken. Bruchterveld loerde vooral op de counter. Uit een directe vrije trap vanaf zo’n 17 meter pegelde Op de Haar de bevrijdende 0-2 binnen. Hierna voerden de scholieren de druk op en kreeg Koen Godeke weer alle kans te laten zien waar hij erg goed in is, namelijk ballen tegenhouden. Hij hield z’n doel schoon en zo werd een zeer belangrijke 0-2 zege geboekt. Aanstaande zaterdag komt titelkandidaat Oranje Nassau (Almelo) naar de Noppenweide.

Afbeelding
Auto raakt te water aan de Hoofdvaart in Dedemsvaart Hardenberg 26 minuten geleden
Afbeelding
Bijzondere Vrijheidscolleges voor basisscholen uit Ommen Ommen 5 uur geleden
Afbeelding
'Doorgaande Lijnen' bij HardenbergArt Hardenberg 10 uur geleden
Afbeelding
Workshop 'fietsknooppunt app' Hardenberg 10 uur geleden
Afbeelding
Sjoelers in actie Hardenberg 11 uur geleden