Afbeelding

Spurt’88 start de 15de Ultieme Uitdaging

wo 9 februari 2022 Hardenberg

In Hardenberg en omstreken is het inmiddels een begrip, deze clinic voor beginnende hardlopers.
En een beproefd en succesvol recept, want de Hardenbergse atletiekvereniging Spurt’88 heeft in de afgelopen jaren zeer veel mensen succesvol opgeleid met deze sportieve cursus. De perfecte manier om wat kilo’s kwijt te raken en meer conditie te krijgen.

Wat 15 jaar geleden begon als een opstap naar de Hardenberg City-run, is vandaag de dag uitgegroeid tot een zelfstandig fenomeen. In 3 maanden tijd begeleiden ervaren trainers de aankomende atleten naar een ultiem doel: 5 kilometer hardlopen. Meestal smaakt de gezonde hobby daarna naar meer, en sluiten de deelnemers zich aan bij een geschikte loopgroep van Spurt’88.



Geen ervaring nodig


Om de drempel naar sportief bewegen zo laag mogelijk te houden, geldt dat iedereen aan deze activiteit kan meedoen. Ervaring met hardlopen is dus niet per se noodzakelijk. Er wordt verantwoord training gegeven en nauwlettend gekeken naar de mogelijkheden van iedere deelnemer. Op deze manier worden blessures voorkomen en het loopplezier verhoogd.
Spurt’88 heeft alle faciliteiten voorhanden om een goed verzorgde clinic te verzorgen op en rond de atletiekbaan.



Samen, een hechte groep

Veel ervaren atleten kunnen er over meepraten: samenlopen en trainen is leuker dan alleen. Bovendien is trainen in een groep een belangrijke ‘stok achter de deur’ en helpt het om ervaringen uit te wisselen. Veel lopers zijn dan ook eens begonnen met deze ultieme uitdaging als start.
Op maandag 14 februari zullen de eerste deelnemers beginnen aan een vooropgesteld schema.
Met dit trainingsprogramma bouwt de beginnende sportieveling onder deskundige begeleiding de conditie langzaam op, waarbij vooral de aandacht ligt op houding en looptechniek.


Verantwoord trainen


Corona heeft veel sportieve doelstellingen overhoopgegooid de afgelopen jaren. De Hardenbergse atletiekvereniging houdt zich logischerwijs aan de richtlijnen van de Nederlandse Atletiekunie en de geldende Overheidsbepalingen. Voor atletiek is er alweer veel mogelijk en het levert zeker geen beperking op voor het geven van deze clinic.
Opgave kan op de website www.spurt88.nl, waar vanzelfsprekend ook veel informatie hierover staat.
Ook later instromen is vaak geen probleem. Als de motivatie er eenmaal maar is, dan zorgen de enthousiaste trainers van Spurt’88 voor een geslaagd vervolg.

Afbeelding
Afbeelding
Familiefestival in Slagharen op Koningdag Nieuws Ingezonden 27 minuten geleden
Afbeelding
Jennie Meijer met Pensioen Hardenberg Ingezonden 1 uur geleden
Wim en Seine Kiwiet
Sjoelclub SIOS trots op Nederlands Kampioen! Hardenberg Ingezonden 10 uur geleden
Afbeelding
Terugblik Funeral Fair | afscheid, uitvaart, gedenken Hardenberg 16 uur geleden
Afbeelding
Weer van alles te doen in feestweek Kloosterhaar Hardenberg 17 uur geleden