Turfgat klaar voor alternatief carnaval

wo 23 februari 2022 Hardenberg

Door de onzekerheid rondom de coronamaatregelen heeft carnavalsvereniging de Turftrappers in Slagharen besloten om dit jaar tijdens het reguliere carnavalsweekend geen groots carnaval te vieren. Wel is er een mooi alternatief programma opgezet.

Op zaterdag 19 februari is begonnen met het hijsen van de originele Turfgatvlag op het kerkplein in Slagharen. Ab Bout, de bekende kunstenaar uit Slagharen, had de eer om de vlag te hijsen samen de prins Carnaval Ewout Arkes en diens adjudant Martin Kosse en jeugdprins Daan met adjudant Odin. De kunstenaar heeft het logo in 1972 ontworpen. De vlag werd voor het eerst vorig jaar geïntroduceerd maar zaterdag werd het dundoek door Bout om 14.11 uur officieel naar de top gehesen. De Turftrappers hopen dat alle inwoners hun eigen Turfgatvlag ook weer uithangen zodat het hele dorp weer mooi opgefleurd wordt.

Op zondag 27 februari is er een leuke kinderactiviteit. Om 11.11 uur start bij Ome Dries een vossenjacht (oud-vorstenjacht). Voor elk kind ligt er na afloop een leuk presentje klaar en is er drinken met wat lekkers. Het zou mooi zijn als de kinderen allemaal verkleed komen samen met hun ouders.

Borrelbox

Naar aanleiding van het succes van vorig jaar met de ontbijtjes hebben de Turftrappers dit jaar een borrelbox samengesteld. Deze zal door de raad van elf op de zondag aan huis worden bezorgd. Tijdens het bezorgen en nuttigen van de borrelbox zal er weer een live stream zijn, zodat je gezellig kunt meekijken en luisteren naar de carnavalsmuziek van dj Peter in de Ether en zijn sidekick Emiel Vinyl. En ja, misschien komen ze ook wel even gezellig kijken bij jou thuis tijdens het nuttigen van de borrelbox!

Carnaval in mei

Om het Carnaval toch echt te kunnen vieren is het complete weekend verzet naar 13 tot 16 mei, inclusief foute avond, optocht door het Turfgat en alle andere festiviteiten. Carnaval zoals dat normaal ook wordt gevierd: een weekend lang feest, maar waarschijnlijk met iets hogere temperaturen! Omdat het afgelopen jaar geen carnaval kon worden gevierd willen de Turftrappers dit jaar weer eens echt gaan knallen. Onder andere met hopelijk de grootste optocht aller tijden. Ook zal het scholencarnaval en het seniorencarnaval weer op de agenda staan, dus wederom een feest voor iedereen van piepjong tot stokoud. Houd dus de facebook pagina van de Turftrappers in de gaten, en rond die tijd wordt ook weer de carnavalskrant bezorgd in Slagharen en omstreken. Daarin wordt het complete programma bekendgemaakt.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Gospelpaasdienst Hardenberg 2 minuten geleden
Afbeelding
Drie voertuigen botsen op Hardenbergerweg bij Bergentheim Hardenberg 16 minuten geleden
Afbeelding
Zoek het ei, paasstaakslepen en Sail Kampen Hardenberg 40 minuten geleden
Afbeelding
Veenmuseum open haart deuren Twenterand 1 uur geleden
Afbeelding
De Koppel bij Hardenberg Buiten Hardenberg 2 uur geleden