Hekken rond het karakteristiek voormalige bankgebouw. Het gebouw wordt gesloopt om ruimte te maken voor nieuwbouw.
Hekken rond het karakteristiek voormalige bankgebouw. Het gebouw wordt gesloopt om ruimte te maken voor nieuwbouw. G. Brokelman

Spinde krijgt ander aanzicht

do 20 januari 2022 Hardenberg

In de komende jaren gaat er veel veranderen op en rond De Spinde in Hardenberg. Het gebied wordt omgebouwd tot aantrekkelijk gebied om te wonen en te werken. Daarvoor moeten bestaande gebouwen plaats maken. Met de sloop van de voormalige Rabobank is al een begin gemaakt.

Bij de voormalige bank wordt eerst in het gebouw gesloopt. Later vinden er ook buiten sloopwerkzaamheden plaats. De sloopwerkzaamheden vinden plaats tussen 7.00 en 18.00 uur. Het sloopbedrijf probeert overlast voor de omgeving zoveel mogelijk te voorkomen. Naar verwachting is de sloop van het Rabobankgebouw rond 15 maart afgerond.

Veiligheid van de omgeving

Tijdens de werkzaamheden is er een spatscherm tegen de buitengevel van het Rabobankgebouw gemonteerd om vallend gruis buiten het sloopgebied tegen te gaan. Voetgangers worden geadviseerd om niet langs de slooplocatie te lopen, maar de omleidingsroute te volgen die ter plekke met borden is aangegeven. De parkeergarage en het gemeentehuis blijven bereikbaar via de doorgang bij Scapino en de overkant van De Spinde. Of via de route langs de Bruchterweg.

Aantrekkelijk voor wonen en werken

De sloop van het Rabobankgebouw is de eerste stap van de verandering van De Spinde tot aantrekkelijk gebied om te wonen en te werken. Ook de andere leegstaande winkelpanden aan De Spinde worden nog gesloopt. Wanneer deze werkzaamheden starten is nog niet bekend.

Na de sloop van de panden komen op De Spinde drie nieuwe gebouwen van meerdere bouwlagen. In de gebouwen is plek voor appartementen en commerciële ruimte. Aan het plein komt ook een nieuwe ingang richting de parkeergarage.

Waterberging

Er komt plek om water op te vangen zodat er ook bij hevige regenval geen overlast ontstaat. En er komt meer groen, ook op de daken. Dat zorgt voor verkoeling op hete dagen. Het plein aan De Spinde is straks een aantrekkelijke toegang vanuit de parkeergarage tot het winkelgebied.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Cormick/Casedag Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Op bezoek bij de brengers van geluk Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Dat doet die van mij niet! Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Veel oldtimers in De Krim Video 5 uur geleden
Afbeelding
Mariënberg boekt verrassende zege tegen De Zweef Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Rommelmarkt Sionskerk in Mariënberg Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
‘Verlaat Nieuwjaarsconcert’ Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Wandeling langs verdwenen kastelen Hardenberg 11 uur geleden