Afbeelding

Geld voor kinderen en jongeren met achterstand door corona

ma 17 januari 2022 Hardenberg

Door de corona maatregelen hebben schoolgaande kinderen en jongeren achterstand op gelopen op diverse terreinen. Het Rijk heeft een investeringsprogramma opgezet om de gevolgen van de coronacrises voor de scholen en leerlingen op te vangen. Vanuit het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) krijgen scholen en gemeenten hiervoor incidentele middelen. 

De gemeente Ommen ontvangt voor de twee schooljaren 2021-2022 en 2022-2023 in totaal 400.278,79 euro. Het college stelt de gemeenteraad voor om het bedrag voor het eerste school jaar 2021-2022 vast te stellen op 207.000 euro en in te zetten op de projecten en initiatieven. 

Alle scholen in de gemeente Ommen konden een voorstel indienen. Er zijn zestien projecten ingediend. En elf projecten zijn voorzien van een positief advies. De niet gehonoreerde projecten kunnen nog in aanmerking komen voor de tweede ronde. De middelen moeten aangewend worden voor plannen ten behoeve van herstel en perspectief van leerlingen in en na de coronacrisis. Het project moet breed ingezet worden zoals een nieuwe methodiek, sport- en culturele activiteiten; Het project moet aanvullend zijn op andere school gerelateerde initiatieven; het project moet een leer ervaring opleveren voor andere scholen en het moet op korte termijn kunnen starten. 

Afbeelding
Orchideeën en wilde flora van het Springendal Twenterand 3 uur geleden
Afbeelding
Lever uw afgedankte fietsaccu in Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Middelbare scholieren minder gelukkig dan voor coronacrisis Hardenberg 7 uur geleden
Afbeelding
Dien uw ideeën voor een leefbare omgeving in en win een prijs Hardenberg 7 uur geleden
Afbeelding
Juni 2022: belangrijke maand voor actief HCM Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Maak met uw idee kans op 5.000 euro Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Inkoopactie: laatste week om in te schrijven! Hardenberg 23 uur geleden
Afbeelding
Vechtstromen wil meer diversiteit in bestuur Hardenberg 25 mei, 16:00