Afbeelding

Vernieuwing en ervaring op lokale CDA kandidatenlijst

ma 10 januari 2022 Hardenberg Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Op de kandidatenlijst van het lokale CDA Hardenberg staan nieuwe en vertrouwde gezichten. Zoals al eerder bekend voert Martijn Breukelman de lijst aan. Breukelman is nu wethouder namens het lokale CDA. Op nummer 2 staat de fractievoorzitter van de huidige fractie, Hardenberger Piet-Cees van der Wel. Elma Soeten uit Sibculo staat op plaats 3. Soeten zit met regelmaat de oriënterende gemeenteraadsvergaderingen voor. 

Agrariër Teun Wolbink is de eerste nieuwkomer op de lijst. Wolbink (4) is naast het agrarische bedrijf ook actief als voorzitter in het plaatselijk belang Rheezerveen-Heemserveen. Harold Mijnheer uit Dedemsvaart staat op plaats 5. Mijnheer is goed financieel onderlegd en ook actief als penningmeester bij vv Avereest. Max Bakhuis uit Gramsbergen staat op plaats 6, Anita Vetker-Kerssies uit de Krim op plaats 7, Ria Spijkers uit Gramsbergen op plaats 8, Heidi Mensink uit Dedemsvaart op plaats 9 en Erik Volkers uit Hardenberg op plaats 10. Het CDA heeft elf zetels in de gemeenteraad van Hardenberg. Op plaats 11 staat Klaas Henk Brink uit Hardenberg, gevolgd door Gerwin Woertel op 12 en Noah Pierik op 13. Pierik komt uit Balkbrug, studeert nog en is met haar 21 jaar de jongste op de lijst. Plaatsen 14 en 15 zijn voor Gerrit van den Berg en George van den Bout.

Breukelman blij met de lijst en ambitieus: “minimaal 400 woningen per jaar bouwen”

Lijsttrekker Breukelman is blij met de lijst. “We hebben een mooie mix van vernieuwing, verjonging en ervaring met deze lijst. De mensen op de lijst hebben een gemiddelde leeftijd van 44 jaar. Niet alleen grote kernen als Hardenberg, Dedemsvaart en Gramsbergen zijn vertegenwoordigd, maar ook juist de kleinere kernen die we als CDA zo belangrijk vinden. Ook laten we zien dat de agrariërs voor het CDA belangrijk zijn. We hebben flinke ambities. Het CDA wil de komende jaren minimaal 400 nieuwe woningen bouwen. Niet alleen in de grote kernen, maar ook op andere plaatsen waar er behoefte is”.

Voorzitter Linde: Diversiteit en mensen met poten in de klei

Voorzitter Bert Linde kijkt tevreden terug op het selectieproces: “Deze lijst laat zien dat het CDA de enige échte lokale partij is. Kundige mensen met verstand van zaken van verschillende disciplines, een mooie spreiding tussen jong en oud, man en vrouw en afkomst. Allemaal maatschappelijk heel erg betrokken bij de gemeente. Deze mensen staan echt met de poten in de klei. Ik vind dat het lokale CDA heeft laten zien dat je op ons kon bouwen de afgelopen vier jaar. Soms zelfs letterlijk, want onze wethouder heeft wat afgebouwd de afgelopen jaren. We hebben in de afgelopen periode bij een aantal partijen wisselingen gezien van wethouders en de komst van meerdere wethouders van buiten de gemeente, daar ben ik geen voorstander van. Ik ben blij dat wij als CDA zorgen voor een stabiel bestuur, met lokale bestuurders. Met deze groep mensen kunnen we dat de komende jaren weer doen, daar heb ik veel vertrouwen in”.

Zittende raadsleden Joldersma, Nijhof, Rusken en Roelofs hebben zelf aangegeven het raadswerk na deze periode niet voort te willen zetten. Het CDA is hen dankbaar voor alle inzet.

De kandidatenlijst voor het CDA:

1 Breukelman, Martijn Radewijk 

2 van der Wel, Piet-Cees Hardenberg

3 Soeten, Elma Sibculo

4 Wolbink, Teun Rheezerveen

5 Mijnheer, Harold Dedemsvaart

6 Bakhuis, Max Gramsbergen

7 Vetker-Kerssies, Anita De Krim

8 Spijkers, Ria Gramsbergen

9 Mensink, Heidi Dedemsvaart

10 Volkers, Erik Hardenberg

11 Brink, Klaas Henk Hardenberg

12 Woertel, Gerwin Hardenberg

13 Pierik, Noah Balkbrug

14 van den Berg, Gerrit Ane

15 van den Bout, George Gramsbergen

16 Dogger, Rik Hardenberg

17Joldersma, Cisca Dedemsvaart

18 Dorgelo, Gerrit Mariënberg

19 Kleinheerenbrink, Emil Schuinesloot

20 Onnink, Heidi Hardenberg

21 Meinen, Rick Hardenberg

22 Noeverman, Jan Mariënberg

23 Rusken, Birgit Hardenberg

24 Rossen, Patrick Lutten

!
Afbeelding
Flinke stortbui boven Hardenberg Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
Ommer Bissingh in teken van Paling roken Ommen 16 uur geleden
Afbeelding
Lezer aan het woord Hardenberg 20 uur geleden
Afbeelding
Mariënberg is weer ‘onderweg’ Hardenberg 21 uur geleden
Afbeelding
MFA kan in september open Hardenberg 23 uur geleden
Afbeelding
Koor-clinic van start Hardenberg gisteren
Afbeelding
De Toren mogelijk op donderdagochtend bezorgd Hardenberg gisteren
Afbeelding
Week 33 Hardenberg 17 aug, 06:34