Afbeelding
G. Brokelman

Bruidspaar Boers-Lenters 65 jaar getrouwd

zo 23 januari 2022 Hardenberg

5 jaar lang lief en leed delen met elkaar, dat is een lange tijd. Albert Boers (89) en Hendrini Lenters (88) uit Hardenberg hebben veel meegemaakt en zijn heel blij en dankbaar dat ze deze mijlpaal op zaterdag 22 januari hebben bereikt.

De echtelieden leerden elkaar kennen op een bedrijfsfeestje in Gramsbergen. Na zeven jaar verkering trouwden ze in het voormalige gemeentehuis in Heemse. Het huwelijk werd gezegend met een zoon, kleindochter en een achterkleinkind. Burgemeester Maarten Offinga bezocht het paar zaterdagmorgen om hen te feliciteren met dit heugelijke feit.

Albert Boers werd geboren in de buurtschap Collendoorn en groeide op als tweede telg in een gezin met vijf kinderen. Na de lagere school werd de Gero en Solafabriek in Gramsbergen Alberts eerste werkgever. Hierna verdiende hij de guldens bij de Diamant Beton BV Hardenberg. Na elf jaar ging hij in 1964 aan de slag als conciërge in het gemeentehuis van Hardenberg. Na 28 dienstjaren zwaaide Albert op 60-jarige leeftijd af als hoofdbode. “Het was een mooie tijd waarin hij drie burgemeesters meemaakte: Smit, Van Splunder en Meulman. Ook de bezoeken van Prins Bernard waren bijzondere momenten”, laat Albert met een brede glimlach weten.

Hendrini Lenters zag het levenslicht in Hoogenweg en groeide op als vijfde telg in een gezin van zeven kinderen. Leeuwarder Textiel Maatschappij (LTM) in Hardenberg was haar eerste werkgever waarna bakkerij Miskotte in Heemse volgde. Bij Vasse Uitvaartverzorging in Hardenberg bleef zij maar liefs 35 jaar werkzaam en echtgenoot Albert 15 jaar. Nu woont het paar al ruim 30 jaar met veel plezier aan de J.C.J. van Speykstraat waar zij onder meer genieten van voetbal op tv.

Afbeelding
Cormick/Casedag Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Op bezoek bij de brengers van geluk Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Dat doet die van mij niet! Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Veel oldtimers in De Krim Video 4 uur geleden
Afbeelding
Mariënberg boekt verrassende zege tegen De Zweef Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Rommelmarkt Sionskerk in Mariënberg Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
‘Verlaat Nieuwjaarsconcert’ Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Wandeling langs verdwenen kastelen Hardenberg 10 uur geleden