Afbeelding
G. Brokelman

Er komen appartementen in Slagharen

vr 15 oktober 2021 Hardenberg

Het college van B en W van de gemeente Hardenberg heeft besloten om in te stemmen met de bouw van 14 woningen en 34 appartementen in Slagharen

De eigenaar van de Zwarte Markt in Slagharen heeft zijn terrein verkocht. De nieuwe eigenaar gaat de hal slopen en het terrein krijgt een nieuwe inrichting. Aan de zijde van de Herenstraat komt een appartementencomplex met 34 huurappartementen. Het appartementencomplex bestaat uit drie bouwlagen, waarbij de derde bouwlaag in de kap wordt gebouwd. Het gebouw heeft een U-vorm, waarbij een tuin wordt aangelegd tussen het gebouw, Aan de achterzijde van het gebouw wordt op de begane grond inpandige bergingen gerealiseerd. De appartementen zijn geschikt voor starters en ouderen. Aan de achterzijde van het terrein komen twee rijen met elk zeven grondgebonden koopwoningen. Er komt groen en voldoende parkeerplaatsen op het terrein. Het terrein wordt bereikbaar via twee aansluitingen op de Herenstraat.

Het terrein heeft nu nog de bestemming ‘bedrijf’, waarbij alleen de bestaande vorm als markthal is toegestaan. Om hier woningbouw mogelijk te maken moet de bestemming worden gewijzigd in ‘woongebied’. In 2017 wilde toenmalig eigenaar Juurlink zelf nog woningen bouwen op het achterste deel van het terrein, achter de markthal. Daar kreeg hij toen geen groen licht voor. De gemeente vond het destijds vanuit stedenbouwkundig oogpunt beter om alleen woningen direct aan de Herenstraat te bouwen, daarnaast was er op dat moment in het gemeentelijke woningbouwprogramma te weinig ruimte om veel woningen te realiseren. Het college van B en W geeft nu aan dat wanneer de woningen direct aan de Herenstraat worden gebouwd, de kavels te diep zijn. 

Afbeelding
Afbeelding
Wandeling kerk, koster, koffiehuis Hardenberg 6 minuten geleden
Afbeelding
Aftrap Kinderboekenweek met ruilmarkt én activiteiten tijdens Kringloopdag Ommen 44 minuten geleden
Afbeelding
Juventa blijft puntloos Ingezonden 58 minuten geleden
Afbeelding
Lezing Eric Schutte in het LOC+ bij HardenbergArt Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Ponyclub Avereest presteert goed Hardenberg 1 uur geleden