Afbeelding

Tricolores verslaan Voorwaarts

ma 4 oktober 2021 Hardenberg

Voetbalvereniging Bruchterveld was zaterdag 2 oktober de gastheer van vv Voorwaarts uit Westerhaar-Vriezenveensewijk. Beide clubs zijn vaak net te groot voor het servet (de 4e klasse) en amper groot genoeg voor het tafellaken (de 3e klasse).  Dat niveau toonden beide teams ook vandaag. Niet groots, maar wel met een verdiende winnaar.

De gastheren begonnen voortvarend, maar gescoord werd er vooralsnog niet. Niels Lubbers leek de score te open, maar miste voor open doel. Een minuutje later was het wel raak. Julina Smit was de aangever, Lesley op de Haar de afmaker. Bruchterveld bleef de bovenliggende partij, maar bij deze stand bleef de dreiging van Voorwaarts. Ondanks nog een grote kans voor Luc Roeleveld kwam de rust met een magere 1-0 stand.
Zo werden de Voorwaartsen in de wedstrijd gehouden door de Tricolores.

Tweede helft

Na rust wat kansjes over en weer, maar vooralsnog hoefde Koen Godeke niet echt in actie te komen. Luuk Benjamins kwam voor Niels Lubbers en dat bracht meer dreiging. Bij de gasten kwam good-old Gert Dogger in het veld. Binnen de 10 minuten testte hij doelman Godeke, die wel overeind bleef. Uit de aansluitende corner raakte Mauro Slatius de buitenklant van de paal. Even later leek Dogger te gaan scoren, maar Godeke tikte de bal net onder de lat weg. De Tricolores bleven de bovenliggende partij maar de marge bleef slecht één. Marus Slatiuns zag z’n schot knap gestopt door Koen Godeke. Na 75 minuten werd Luuk Benjamins net buiten de zestienmeter vastgehouden. De aansluitende vrije trap werd door Op de Haar snoeihard in de linker bovenhoek geschoten. 2-0 en wedstrijd gespeeld. Er ontstond meer ruimte en m.n.Benjamins kreeg nog enkele kansen, maar in de stand kwam geen wijziging meer. Arbiter Michiel Tramper werd geheel terecht uitgeroepen tot de Man van de Wedstrijd. Ere wie ere toekomt.

Een terechte overwinning voor de Tricolores, die gezien de enorme lijst aan blessures zich prima staande hebben gehouden.
Volgende week de op papier zeer lastige uitwedstrijd bij kampioenskandidaat Hellendoorn. Dat is van een andere categorie tegenstanders.

Seine Kiwiet, Jorn Tolsma, Herman Brokelman en Wim Kiwiet
Wim Kiwiet Nederlands Kampioen sjoelen Sport Ingezonden 3 uur geleden
Het herdenking monument aan de Moerheimstraat
Dedemsvaart herdenkt Nieuws Ingezonden 6 uur geleden
Het is maar net welke bodem onder je bedrijf ligt wat maakt of het interessant is om mee te doen.
De bodem onder je bedrijf Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Kerk en medisch Kerk 10 uur geleden
Afbeelding
Mode en accessoires: welke 90s-trends zien we nog steeds terug? Partnerbijdrage 11 uur geleden