Voetbal Hardenberg-Bruchterveld
Voetbal Hardenberg-Bruchterveld G. Brokelman

Tricolores winnen matige derby

ma 27 september 2021 Hardenberg

Op zaterdag 25 september was de seizoenopening zowel voor Hardenberg’85 als voor vv Bruchterveld er niet eentje om lang bij stil te blijven staan. Daarvoor was het spel te matig en werden er aan beide zijden veel te veel fouten gemaakt. Toch werd en gescoord en was er een winnaar.

In de eerste twintig minuten kwam gastheer Hardenberg’85 beter voor de dag dan de gasten. Ze waren wat feller en wat dreigender dan de Tricolores. Enkele mogelijkheden werden echter niet benut. De eerste de beste echte uitbraak van Bruchterveld daarentegen leverde de 0-1 op. Gelegenheidsverdediger Rienk van der Veen zag Lesley op de Haar van eigen helft vertrekken en zijn pass was op maat. Lesley liet de blauwhemden z’n hielen zien en scoorde beheerst in de lange hoek. Even later was linksbuiten Roy de Haard iedereen te snel af en passeerde Godeke in de korte hoek, 1-1. De grootste kans net voor rust was voor Op de Haar, zijn lob van twintig meter ging echter net over het doel. Met een 1-1 stand werden de kleedkamers en kantine opgezocht.

In de tweede helft werd het spel er niet beter op. Geen van beide teams maakte aanspraak op de overwinning. In de 66e minuut leek toch de beslissing te vallen.
Arbiter Zander Pouls legde de bal op de penaltystip na een vermeende overtreding van doelman Wolbink op Benjamins. Op de Haar kreeg de bal echter niet langs de goed reagerende Wolbink, waardoor de goalie voor even de held van Hardenberg werd. Ook hierna bleef de wedstrijd lang in evenwicht. Grote kansen waren er niet te noteren. Tot vlak voor tijd een vrije trap voor de gasten. Op de Haar schoot de vrije trap van twintig meter hard in, maar recht op Wolbink af. Deze blunderde opzichtig en daarvan profiteerde Benjamins. 1-2 voor de Tricolores, en de held Wolbink van even daarvoor was weer held-af. Einde van een derby die nooit een acceptabel niveau bereikte, met een gelukkige winnaar, waar wellicht een puntendeling de verhoudingen beter had weer gegeven.