Er waren donderdagmorgen negen keurmeesters die gezamenlijk 675 dieren keurden.
Er waren donderdagmorgen negen keurmeesters die gezamenlijk 675 dieren keurden. G. Brokelman

Drie dagen kleindieren kijken op Vechtdalshow

vr 8 oktober 2021 Hardenberg

Op donderdag 7 oktober is in manege De Gulden Spoor op sportpark de Boshoek in Hardenberg de Vechtdalshow van start gegaan. Deze drie dagen durende open tentoonstelling voor fokkers van hoenders, dwerghoenders, sier- en watervogels, konijnen, cavia’s en sierduiven wordt jaarlijks georganiseerd door de Stichting Kleindieren Tentoonstelling Vechtdal, een samenwerkingsverband van Pels en Pluim uit Hardenberg en OKPV uit Ommen.

De fokkers van diverse rassen hebben hun dieren in een zo goed mogelijke conditie gebracht en presenteren die deze dagen aan de jury en het publiek. Op donderdag 7 oktober zijn de dieren gekeurd op raskenmerken en kwaliteit. Tijdens de keuring was de manege niet toegankelijk voor het publiek en inzenders, maar op donderdagavond om 20.00 uur gingen de deuren open voor alle belangstellenden. Op vrijdag is het publiek welkom van 10.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 15.30 uur.

Zeldzame Krielen

De speciaal club van Zeldzame Oorspronkelijke Belgische Krielen (ZOBK) houdt dit jaar haar district show tijdens deze tentoonstelling en de speciaal club voor Orpingtons en Sussex (NSODC) heeft haar kampioensshow ondergebracht. Tevens wordt de district show van de hangoorfokkersclub gehouden.

De Europese klasse staat eveneens op het programma, deze klasse is bedoeld voor dieren, die vermeld staan in de Europese Standaard, maar in Nederland niet erkend zijn.

Het geheel wordt omlijst met tal van activiteiten op het gebied van de kleindierensport en voor de kinderen is er weer een konijnenknuffelhoek aanwezig. Er is voor jong en oud een mooie fotopuzzeltocht tussen de kooien. Leden van verschillende kleindierenverenigingen zijn dagelijks aanwezig om iedereen die meer wil weten over deze boeiende hobby, van meer informatie te voorzien. De entree voor volwassenen is 2 euro. Kinderen tot twaalf jaar mogen gratis naar binnen en voor groepen in schoolverband geldt een vrije gift.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Aftrap Kinderboekenweek met ruilmarkt én activiteiten tijdens Kringloopdag Ommen 22 minuten geleden
Afbeelding
Juventa blijft puntloos Ingezonden 36 minuten geleden
Afbeelding
Lezing Eric Schutte in het LOC+ bij HardenbergArt Hardenberg 43 minuten geleden
Afbeelding
Ponyclub Avereest presteert goed Hardenberg 54 minuten geleden
Afbeelding
Rick Brink onthult grootste toegankelijke vakantiepark van Europa Hardenberg 1 uur geleden