Door (houdbaar) in de voedselkast neer te zetten kan iedereen minder bedeelden helpen.
Door (houdbaar) in de voedselkast neer te zetten kan iedereen minder bedeelden helpen. G. Brokelman

Elkaar helpen met voedsel door een kast

do 13 mei 2021 Hardenberg

Vanaf maandag 10 mei staat er een bijzondere kast bij de wijkboerderij aan de Beekberg in Baalder. In de kast kunnen mensen die eten over hebben, het liefst houdbaar, dat eten neerzetten. Mensen die te weinig eten hebben kunnen het daar uithalen. Het is een initiatief van de Protestantse kerk in Baalder.

“Ik breng al jaren samen met mijn man boodschappen pakketten naar diverse mensen in de wijk. Deze mensen zitten vaak een paar euro boven de grens van de Voedselbank en hebben het erg moeilijk. Op TV Oost hebben wij een programma gezien van een wijk in Hengelo die ook een kast heeft geplaatst. Dit was een succes, vandaar dat we het hier ook willen proberen”, laat Ria van Steenbruggen namens de diaconie van de Protestantse Kerk in Baalder weten.

‘Er is bewust voor de wijkboerderij gekozen, een drukke plek waar je zo even onopvallend kunt aanlopen of om wat in de kast te zetten of om er wat uit te halen. Zo helpen we elkaar in Baalder. Gewoon omdat we elkaar belangrijk vinden”, vertelt Ria. De wijkboerderij aan de Beekberg is ieder maandag tot en met vrijdag overdag geopend.

Afbeelding
Waardering voor zwerfafvalvrijwilligers Hardenberg 18 minuten geleden
Afbeelding
Old Stars bezoeken DETO Twenterand 48 minuten geleden
Afbeelding
Uitslagen Bridge Club Hardenberg Hardenberg 53 minuten geleden
Afbeelding
DVC schenkt sportkleding aan Oekraïne Hardenberg 59 minuten geleden
Afbeelding
Uitslag sjoelen Hardenberg 1 uur geleden