De lancering werd afgetrapt door de wethouders Alwin te Rietstap van de gemeente Hardenberg en Lucas Mulder van de gemeente Staphorst, samen met een corona-proof autotour door het Reestdal.
De lancering werd afgetrapt door de wethouders Alwin te Rietstap van de gemeente Hardenberg en Lucas Mulder van de gemeente Staphorst, samen met een corona-proof autotour door het Reestdal. Harry Kruiper

Lancering Leaderproject ‘Reestdal, Idyllisch beekdal voor fijnproevers’

vr 23 april 2021 Hardenberg


Donderdag 22 april vond de lancering van het Leaderproject ‘Reestdal, idyllisch beekdal voor fijnproevers’ plaats. De lancering werd afgetrapt door de wethouders Alwin te Rietstap van de gemeente Hardenberg en Lucas Mulder van de gemeente Staphorst, samen met een corona-proof autotour door het Reestdal. Genodigden gingen met de auto langs highlights in het Reestdal, waar projectpartners de aankomende tijd activiteiten gaan ontwikkelen.

Europese subsidie

Vanuit de aanjagende -, verbindende, en regisserende rol van MarketingOost-Vechtdal Marketing is in samenwerking met lokale partijen, ondernemers en overheden, hard gewerkt aan een collectief uitvoeringsplan. De projectpartners Ondernemend Reestdal, Landschap Overijssel, Staatsbosbeheer, Historische Vereniging de Ommerschans en Museum Staphorst hebben, onder leiding van en in samenwerking met MarketingOost -Vechtdal Marketing en Bureau Schröder, Europese subsidie ontvangen van 99.938,90 euro voor gebieds- en aanbodontwikkeling en regiomarketing. Het project is een aanjager voor nieuwe initiatieven. Bent u ondernemend en heeft u een goed idee om gebiedsbeleving te versterken? Dan wordt u uitgenodigd om uw ideeën te delen met Ondernemend Reestdal en MarketingOost - Vechtdal Marketing, zodat het Reestdal optimaal versterkt wordt. Samen ontwikkelen partijen passend aanbod voor fijnproevers, in samenwerking met sectoren zoals agrifood, natuur, zorg en kunst & cultuur. Daarbij worden samenwerkingen in Drenthe nadrukkelijk als kans onderstreept.

Marketingactiviteiten
MarketingOost - Vechtdal Marketing werkt al jarenlang samen met ondernemers en gemeenten in het Reestdal, om de regio te ontwikkelen en optimaal mee te nemen in de campagnes van Vechtdal Overijssel en VisitOost. Dit project geeft weer een nieuwe impuls. Marketingkanalen worden ingezet om het Reestdal gezamenlijk te vermarkten. Binnen het project wordt er ook, samen met Ondernemend Reestdal, een e-learning ontwikkeld voor ondernemers en hun medewerkers, om gastheerschap en regiokennis te versterken. Tot slot is het streven om samen met IVN een cursus Gastheer van het Landschap te ontwikkelen voor Reestdal-ondernemers en medewerkers in de vrijetijdseconomie.

Over MarketingOost
Vechtdal Marketing is onderdeel van MarketingOost. MarketingOost helpt overheden en ondernemers in Overijssel om de vrijetijdseconomie verder te ontwikkelen, zodat Overijssel een fraaie bestemming blijft voor bezoekers uit binnen- en buitenland, een heerlijk leefgebied voor bewoners, en een kansrijk marktgebied voor bedrijven. We werken elke dag met passie aan de ontwikkeling en branding van iedere regio, elk met zijn eigen unieke verhaal. We verzamelen SMART data die relevante inzichten verschaffen, we adviseren overheden bij de ontwikkeling van gebiedsvisies, we stimuleren ondernemers in het ontwikkelen van aanbod dat aansluit bij de wensen van bezoekers én bewoners, en brengen dat aanbod bij verschillende doelgroepen onder de aandacht op regionaal, nationaal en internationaal niveau. Zo blijft Overijssel een aantrekkelijke provincie voor iedereen.

Kijk ook eens op: www.marketingoost.nl en www.visitoost.nl

Afbeelding
Politie houdt fietsendieven aan in Mariënberg Hardenberg 31 minuten geleden
Afbeelding
Publiek geniet van ‘La douce France’ Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Boekpresentatie in Meestershuus Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Korting op OV-jaarabonnementen Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Uitslag Bridgen Dedemsvaart 5 uur geleden
Afbeelding
Kiek hier eens Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Henk en Ali zestig jaar bij elkaar Hardenberg gisteren
Afbeelding
Ommer Bissingh Internationale Dag Ommen 11 aug, 12:08