Afbeelding

Tuig

wo 24 mei 2023 even sToren

Een nieuwe knie? Dan  is het advies de eerste 6 weken niet autorijden.

Het mág wel, maar wanneer je een achterbumpertje ´kust´, gaan verzekeraars ineens héél kritisch kijken of de kosten op jou verhaald kunnen worden. Daar zijn goed in. Als het ze zo uitkomt, zijn ze nog in staat aan te tonen dat, waar jij ten tijde van het ongeluk bij je schoonmoeder op visite was, de schade toch voor jouw rekening komt. Er is altijd wel een paragraaf kleine lettertjes dat daarin voorziet (neem paragraaf 3.1.14 sub 2.a uitsluiting dekkingen: bezoek aan schoonmoeders in de maanden februari tot en met december).

Dat moeten we dus niet hebben. Maar ik rijd een Prius, een automaat. En de edelmetalen die in mijn knie zijn gestopt, bevinden zich in mijn linkerbeen. Dus, ik belde de  verzekeringsmaatschappij die de situatie zowaar begreep. 

En zo verheugde ik mij op 28 maart op mijn herintreding in het verkeer. 

Ik nam plaats, startte en kreeg een hartverzakking. Het was alsof ik een F-35 had aangeslingerd. Omgeven door hels kabaal zocht ik paniekerig naar de stopknop. Natrillend beleefde ik de indalende stilte. Wat in vredesnaam…?!

De APK was 14 dagen eerder uitgevoerd en er hing een gloednieuw dempertje onder het chassis. Misschien losgeschoten? Maar zo slordig werkt mijn garage toch niet?

Wat te doen? Nu woon ik bijna dichtbij die garage. Ik besloot het erop te wagen, en, de geluidsbarrière op geheel eigen wijze tartend, trompetterde ik herwaarts. 

De diagnose was snel gesteld. Het nieuwe dempertje zat uiteraard overtuigend vast. Echter, even overtuigend ontbrak de katalysator. 

Gestolen. Bij mij thuis, op de parkeerplaats. In Gramsbergen! Groen, Gastvrij en Gezellig! Een katalysator zit blijkbaar nog voller met edelmetaal dan mijn nieuwe knie. De ploerten, de lafbekken, de vuilakken!! Ik voelde meteen dat het zesde gebod aan revisie toe was: gij zult katalysatorstelers zeker weten ter plekke doodslaan. Helaas ik ben dominee, dus dat wordt ´em niet; weet iemand ander werk voor mij? Maar, Priusbezitters: zet het ding onder stroom. Krachtstroom. En dieven: van nu af: Gramsbergen, Gevaarlijk, Gewelddadig en Gewetenloos.

Column even sToren wordt verzorgd door Henk Leemhuis, Karin van Dijk, Bert Nonkes, Adrian Verbree en Rudi Bults.

Seine Kiwiet, Jorn Tolsma, Herman Brokelman en Wim Kiwiet
Wim Kiwiet Nederlands Kampioen sjoelen Sport Ingezonden 7 uur geleden
Het herdenking monument aan de Moerheimstraat
Dedemsvaart herdenkt Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
Het is maar net welke bodem onder je bedrijf ligt wat maakt of het interessant is om mee te doen.
De bodem onder je bedrijf Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
Kerk en medisch Kerk 15 uur geleden
Afbeelding
Mode en accessoires: welke 90s-trends zien we nog steeds terug? Partnerbijdrage 16 uur geleden