Afbeelding

Tuig

wo 24 mei 2023 even sToren

Een nieuwe knie? Dan  is het advies de eerste 6 weken niet autorijden.

Het mág wel, maar wanneer je een achterbumpertje ´kust´, gaan verzekeraars ineens héél kritisch kijken of de kosten op jou verhaald kunnen worden. Daar zijn goed in. Als het ze zo uitkomt, zijn ze nog in staat aan te tonen dat, waar jij ten tijde van het ongeluk bij je schoonmoeder op visite was, de schade toch voor jouw rekening komt. Er is altijd wel een paragraaf kleine lettertjes dat daarin voorziet (neem paragraaf 3.1.14 sub 2.a uitsluiting dekkingen: bezoek aan schoonmoeders in de maanden februari tot en met december).

Dat moeten we dus niet hebben. Maar ik rijd een Prius, een automaat. En de edelmetalen die in mijn knie zijn gestopt, bevinden zich in mijn linkerbeen. Dus, ik belde de  verzekeringsmaatschappij die de situatie zowaar begreep. 

En zo verheugde ik mij op 28 maart op mijn herintreding in het verkeer. 

Ik nam plaats, startte en kreeg een hartverzakking. Het was alsof ik een F-35 had aangeslingerd. Omgeven door hels kabaal zocht ik paniekerig naar de stopknop. Natrillend beleefde ik de indalende stilte. Wat in vredesnaam…?!

De APK was 14 dagen eerder uitgevoerd en er hing een gloednieuw dempertje onder het chassis. Misschien losgeschoten? Maar zo slordig werkt mijn garage toch niet?

Wat te doen? Nu woon ik bijna dichtbij die garage. Ik besloot het erop te wagen, en, de geluidsbarrière op geheel eigen wijze tartend, trompetterde ik herwaarts. 

De diagnose was snel gesteld. Het nieuwe dempertje zat uiteraard overtuigend vast. Echter, even overtuigend ontbrak de katalysator. 

Gestolen. Bij mij thuis, op de parkeerplaats. In Gramsbergen! Groen, Gastvrij en Gezellig! Een katalysator zit blijkbaar nog voller met edelmetaal dan mijn nieuwe knie. De ploerten, de lafbekken, de vuilakken!! Ik voelde meteen dat het zesde gebod aan revisie toe was: gij zult katalysatorstelers zeker weten ter plekke doodslaan. Helaas ik ben dominee, dus dat wordt ´em niet; weet iemand ander werk voor mij? Maar, Priusbezitters: zet het ding onder stroom. Krachtstroom. En dieven: van nu af: Gramsbergen, Gevaarlijk, Gewelddadig en Gewetenloos.

Column even sToren wordt verzorgd door Henk Leemhuis, Karin van Dijk, Bert Nonkes, Adrian Verbree en Rudi Bults.

Afbeelding
Toneelvereniging 'Roke' en 'Woar 'n wil is' samen aan het grimeren. Ingezonden 2 uur geleden
Afbeelding
Henk Ruiter & Francis Van Broekhuizen en Damn, Honey in de Gashouder Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Rob Stoker presenteert 'Olaf' Twenterand 6 uur geleden
Afbeelding
'OpStap' op zoek naar de kudde op de Lemelerberg Ommen 8 uur geleden
Afbeelding
Dames Bergentheim nemen drie punten mee uit Nijverdal Hardenberg Ingezonden 11 uur geleden