Afbeelding

Weekendje weg deel 2

wo 3 mei 2023 even sToren

In november van afgelopen jaar schreef ik een column over een weekendje weg met vrienden. Voor de trouwe lezers die mij ook regelmatig aanspreken over mijn columns aanleiding om mij informatie te ontfutselen over waar we naar toe zouden gaan. Dat heb ik toch denk ik wel onder pet kunnen houden. 

We waren in de buurt van Volendam en hebben daar een prachtig weekend gehad. In ons voorbereidingsweekend hebben we gefietst, maar het natte voorjaar heeft ons doen besluiten om de fietsen nu maar thuis te laten. Voor een aantal van onze vrienden teleurstellend, maar ook een paar die het wel prima vinden. Om met windkracht 6 de dam over te fietsen naar Marken is niet voor iedereen een uitdaging in onze groep. 

Uiteraard hebben we ons laten fotograferen in de Volendammer kostuums. En er werd bevestigd waarom we als Nederlanders in de rest van de wereld bekend staan als kaaskoppen met tulpen in de hand en klompen aan.

Jammer, want Nederland heeft zoveel meer. De Chinezen zijn inmiddels wel Giethoorn aan het ontdekken en op de vele prachtige campings in ons Vechtdal zien we de laatste jaren steeds meer auto’s met Duitse en Belgische nummerplaten.

Ik vind het heerlijk om op allerlei plekken op de wereld te komen maar kom ook altijd weer erg graag thuis. Afgelopen woensdag zat ik te kijken naar het bezoek van de koninklijke familie aan Rotterdam. 

Wat is het goed gelukt om deze stad waarvan 83 jaar het hart werd weggebombardeerd te herbouwen en er een mooie wereldstad van te maken. 

En wat nog veel mooier was, onze koninklijke familie kan er nog steeds vrij rondlopen. Ja, al die beveiliging is mij ook opgevallen. Helaas moet dat maar bij mij overheerst wel het gevoel dat het fantastisch is te mogen wonen in een land waar vrijheid is. Waar we mogen mopperen en protesteren tegen van alles, zelfs tegen de komst van de koning. Laten we ons blijven realiseren dat we bevoorrecht zijn hier te mogen leven.

Deze week herdenken we de mensen die voor onze vrijheid hun leven gaven en mogen we aansluitend ook vieren hoe bijzonder onze vrijheid is. 

Gewoon omdat het kan.

Afbeelding
Toneelvereniging 'Roke' en 'Woar 'n wil is' samen aan het grimeren. Ingezonden 2 uur geleden
Afbeelding
Henk Ruiter & Francis Van Broekhuizen en Damn, Honey in de Gashouder Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Rob Stoker presenteert 'Olaf' Twenterand 6 uur geleden
Afbeelding
'OpStap' op zoek naar de kudde op de Lemelerberg Ommen 8 uur geleden
Afbeelding
Dames Bergentheim nemen drie punten mee uit Nijverdal Hardenberg Ingezonden 10 uur geleden