Afbeelding

Een positieve start van het nieuwe jaar

wo 11 januari 2023 even sToren

De laatste week van het jaar zoog me werkelijk helemaal leeg. Maar ik moest door. Want juist deze kerstvakantieweek is voor ons de drukste week van het jaar. Muzikanten uit het hele land, maar ook uit België, Duitsland en ook andere landen lijken dan als in een soort bedevaart naar Dedemsvaart te trekken om een nieuwe gitaar, mandoline of banjo uit te zoeken. Knetterdruk is het dan. Voor mij is dat echt genieten, lekker even doortrekken, geen tijd voor pauzes en aan het eind van de lange dag samen met de collega’s een biertje drinken, proostend op een mooie dag. 

Maar op een of andere manier genoot ik er dit jaar niet van. Ik had allerlei pijntjes, in mijn rug, lies, vastzittende nekspieren en daarbovenop nog eens slapeloosheid. Na een massage op vrijdag dacht ik even dat het beter ging. Maar de laatste twee nachten van het jaar lukte het bijna niet meer om de slaap te pakken. Alles heb ik geprobeerd, spierbalsem, pijnstillers, warme melk voor het slapengaan, en zelfs een voetenbadje met magnesium. Niets hielp. 

Omdat iedereen om me heen Corona kreeg, was ik al wel waakzaam, maar dit leek er niet op, geen verkoudheid of andere typische klachten. Voor de zekerheid had ik al een paar keer getest, maar zonder resultaat. Nieuwjaarsnacht was helemaal een draak van een nacht. Ik was hondsmoe, en toch kreeg ik de slaap maar niet meer te pakken. Na nog een onrustige nacht met beginnende verkoudheidsklachten, op maandagmorgen toch maar even getest voor ik me onder de mensen mengde. En ja hoor, twee mooie helderrode streepjes. Ik was de klos!

Nou ja, de klos. Plots had ik een week vrij en hoefde ik niks meer. Daar zat ik dan. Alleen thuis, niks te doen en nergens om naar toe te gaan, geen werk, geen kinderen om op te passen, iedereen ontweek me. Ineens bevond ik me in een oase van rust. En wat schetst mijn verbazing, alle pijntjes waren verdwenen en ik had nauwelijks nog symptomen behalve een lichte verkoudheid. En tot mijn grote blijdschap kon ik ook ineens weer slapen. Met een knipoog kan ik dan ook zeggen dat ik het nieuwe jaar positief begonnen ben! 

Afbeelding
Henk Ruiter & Francis Van Broekhuizen en Damn, Honey in de Gashouder Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Rob Stoker presenteert 'Olaf' Twenterand 5 uur geleden
Afbeelding
'OpStap' op zoek naar de kudde op de Lemelerberg Ommen 8 uur geleden
Afbeelding
Dames Bergentheim nemen drie punten mee uit Nijverdal Hardenberg Ingezonden 10 uur geleden
Afbeelding
Excursie 'Herfst en Paddenstoelen' in het Reestdal Hardenberg 10 uur geleden