Afbeelding

Even

wo 5 januari 2022 even sToren

Zo, we zijn er klaar mee. Het jaar 2021 hebben we achter de rug. En wat ben ik blij dat we 2022 instappen! Dit heeft in mijn geval niets met corona of maatregelen te maken. Het komt door mijn bijzondere afwijking: ik houd van even getallen.

Al mijn hele leven heb ik niets met de oneven versie ervan. Voor mijn gevoel zijn de oneven cijfers niet ‘af’. Ik heb eens onderzoek gedaan, maar ik kan niet vinden of deze afwijking ook echt een officiële naam heeft. Er bestaan wel allerlei getaltheorieën, maar die van mij staat er niet tussen. Waar komt het dan vandaan?

Het handigste is om mijn ouders de schuld te geven: dat werkt bij de meeste afwijkingen volgens mij. Zij zorgden ervoor dat ik op de twaalfde van de twaalfde geboren ben. Daar begon mijn fascinatie voor het getal 12. Ik was blij met de huisnummers 24 en 36 waar ik gewoond heb. We hadden op onze huidige plek kavel 36 en ik moet toegeven dat ik het jammer vond dat het huisnummer niet overeen kwam. Twaalf was dus mijn lievelingsgetal en omdat het een even getal was denk ik dat het daarvan komt.

Elke verjaardag ben ik blij als mijn leeftijd ook weer ‘even’ is. Nu ben ik 48 geworden en dat voelt heerlijk. Als ik invloed op getallen kan uitoefenen dan doe ik dat. Zo zet ik het alarm van mijn wekker alleen maar op tijden die eindigen op een even getal. Dan mag ik van mezelf ook ‘even’ snoozen: twee of vier keer dus.

Soms moet ik de oneven getallen accepteren. Zo luister ik enigszins met een schuldgevoel naar radio 3 en dat mijn Fiat 500 een oneven nummerbord heeft valt me eigenlijk al bijna niet meer op. Maar dat 2022 een fijn jaar gaat worden qua getal, daar ben ik blij mee. En daar sta ik graag ‘even’ bij stil en wens jullie een even zo goed jaar toe!

Karin van Dijk

Afbeelding
Op reis door Namibië Ommen 1 minuut geleden
Afbeelding
christmas carol concert sallands bachkoor Ommen Ingezonden 54 minuten geleden
Afbeelding
Buiten slapen als dakloze voor het goede doel Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Kerstpakketten waarmee u uw waardering duidelijk laat blijken advertorial 4 uur geleden
Afbeelding
'Meer muziek in Hardenberg' feestelijk afgetrapt Hardenberg 4 uur geleden