Afbeelding

Leerlingen De Ark lopen voor Bliss to shine

ma 10 oktober 2022 Dedemsvaart

Woensdag 12 oktober wordt een sportieve en feestelijke dag op basisschool De Ark te Dedemsvaart. De ochtend staat voor een groot deel in het teken van een sponsorloop die wordt gehouden voor Bliss te Shine.

Die sponsorloop is onderdeel van het afscheid van De Ark van juf Alice Bijker. Na 37 jaar op de school werkzaam te zijn geweest gaat zij zich nu volledig richten op haar werk als spreker bij uitvaarten en als trouwambtenaar. Het was haar wens om samen met de kinderen op een actieve manier geld bij elkaar te brengen voor Bliss to Shine.

Dankzij de stichting Bliss to Shine kunnen kinderen in gezinnen waar kanker speelt een prachtige Verwendag beleven. Dit vanuit de overtuiging dat kanker het hele gezin treft: je hebt het nooit alleen.

Ook De Ark heeft de afgelopen jaren als school met kanker te maken gehad. Leerkrachten en ouders van kinderen werden ermee geconfronteerd alsook met de impact die kanker heeft voor de betrokken kinderen en de omgeving. Wanneer een thuiswonend kind een persoonlijke wens heeft en iemand in zijn/haar gezin kanker heeft kan het aangemeld worden.

Tijdens de Verwendag gaat die wens zo volledig mogelijk in vervulling en worden er prachtige herinneringen gemaakt om voor het leven op te bouwen. De kinderen gaan naar huis met een koffer vol verhalen en kostbare herinneringen. Ze zijn de dagelijkse uitdagingen even vergeten. Ieder kind voelt zich weer even zichzelf, tankt bij, doet en ondergaat leuke dingen en geniet. En: het heeft weer zoveel leuke dingen te vertellen.

De leerlingen van alle groepen zijn enthousiast bezig geweest om zich te laten sponsoren. In twee groepen zullen ze gaan lopen voor hopelijk een mooi eindbedrag.

Publiek is op 12 oktober uiteraard welkom om de kinderen aan te moedigen. De eerste groepen starten om 10.45 uur.

Afbeelding
Toneelvereniging 'Roke' en 'Woar 'n wil is' samen aan het grimeren. Ingezonden 1 uur geleden
Afbeelding
Henk Ruiter & Francis Van Broekhuizen en Damn, Honey in de Gashouder Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Rob Stoker presenteert 'Olaf' Twenterand 5 uur geleden
Afbeelding
'OpStap' op zoek naar de kudde op de Lemelerberg Ommen 8 uur geleden
Afbeelding
Dames Bergentheim nemen drie punten mee uit Nijverdal Hardenberg Ingezonden 10 uur geleden