Svenja rijdt al jaren, als het even kan, elke dag een rondje op haar racefiets.
Svenja rijdt al jaren, als het even kan, elke dag een rondje op haar racefiets. Svenja de Greef

Svenja fietst voor Hartstichting

ma 4 juli 2022 Dedemsvaart

Een onvergetelijk avontuur. Dat belooft Cycle Berlin te worden, dat van 21 tot en met 26 juli wordt gehouden. Cycle Berlin is een fundraising event voor de Hartstichting, waar de 23-jarige Svenja de Greef uit Dedemsvaart dit jaar voor het eerst aan meedoet samen met onder meer Klaas Zijlstra, medewerker van The Fellowship of Acoustics in Dedemsvaart. 

“Ik heb Klaas ontmoet tijdens één van de momenten dat ik mijn hond Semmel aan het uitlaten was in het gemeentepark. Bij één van die gelegenheden opperde hij de mogelijkheid om mee te doen aan het evenement voor de Hartstichting en ik was meteen enthousiast,” vertelt de sportieve Svenja, die afgelopen winter onder andere werkzaam is geweest als ski-lerares in Oostenrijk en een fervent racefietsster is.

Racefietsster

 ”Ik rij al een aantal jaren, liefst elke dag, een rondje op mijn racefiets. Heerlijk,” lacht de Dedemsvaartse, die inmiddels druk in training is voor het event.  ”Ik vind het een super idee om me in te zetten voor het goede doel, maar ben ook heel benieuwd naar de ervaring”. 

Uitdagende tocht

Cycle Berlin wordt gevormd door 5 etappes van circa 150 kilometer per dag, waarbij er van Nederland naar Berlijn gefietst wordt langs idyllische dorpjes, slingerende wegen en waanzinnige natuur. Ook kent het parcours een aantal uitdagende klimmen, Op de laatste dag finishen de deelnemers bij de Brandenburger Tor.

Doneren

 ”We gaan het avontuur aan met in totaal 100 personen. Elke deelnemer moet minimaal 750 euro ophalen. Dit bedrag gaat volledig naar de Hartstichting. Ik hoop dat heel veel mensen mij willen steunen, maar vooral het goede doel, want Nederland telt maar liefst 1,55 miljoen patiënten met hart- en vaatziekten. Dat is een ongekend groot probleem, waar wat aan gedaan moet worden en waarvoor heel veel geld nodig is,” meent Svenja. Wie haar en daarmee de Hartstichting wil steunen kan doneren via https://berlin.cyclevoorjehart.nl/svenja-de-greef-cycle-berlin-2022

Afbeelding
Bijzondere Vrijheidscolleges voor basisscholen uit Ommen Ommen 49 minuten geleden
Afbeelding
'Doorgaande Lijnen' bij HardenbergArt Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Workshop 'fietsknooppunt app' Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Sjoelers in actie Hardenberg 6 uur geleden
Zo ziet de Aziatische hoornaar er uit .
'Jagen' op Aziatische hoornaar Hardenberg 6 uur geleden