Afbeelding
Nico Kloek

Gezinswandeling door het Reestdal

vr 1 juli 2022 Dedemsvaart

Vanuit Bezoekerscentrum De Wheem houdt Landschap Overijssel op dinsdagmiddag 19 juli een bijzondere wandeling door het Reestdal. Deze wandeling is speciaal voor gezinnen. Iedereen is van harte welkom om mee te gaan en zich te laten verwonderen door het bijzondere landschap en de flora en fauna in het Reestdal.  Er wordt onderweg een verhaal verteld en er worden zoekopdrachten gedaan. Een wandeling door eeuwenoude bossen, over heide en hooilanden en langs het riviertje de Reest. De gidsen van Landschap Overijssel laten graag alle schoonheid zien van dit gebied tijdens de wandeling, maar kennen ook prachtige verhalen uit vervlogen tijden. De wandeling begint om 13.30 uur en duurt ongeveer 2,5 uur. 

De provincies Overijssel en Drenthe worden gescheiden door het kronkelige riviertje De Reest dat enkele tientallen kilometers lang is. Vanaf de veengronden bij Dedemsvaart stroomt het water traag richting Meppel. Deze smalle beek is de levensader van een eeuwenoud landschap met oogstrelende natuur. Dat het kleinschalige landschap in het Dal van de Reest zo goed bewaard is gebleven, is meer geluk dan wijsheid. Diverse keren bogen de bestuurders van Overijssel en Drenthe zich over de vraag hoe ze van de beek een mooie kaarsrechte sloot konden maken. Dat kon natuurlijk alleen maar als er stukjes grond aan weerszijden van de Reest van provincie zouden wisselen. Die puzzel konden ze maar niet oplossen. Gelukkig maar. Nu spannen Landschap Overijssel en Stichting Het Drentse Landschap zich in om dit bijzondere landschap ook voor de toekomst te behouden.

Wie mee wil doen aan de wandeling dient zich van tevoren aan te melden via  www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 18 personen. 

 

De kosten zijn 5 euro per volwassene en drie euro per kind. Donateurs van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, kunnen op vertoon van de donateurspas gratis mee.

Afbeelding
Gospelpaasdienst Hardenberg 24 minuten geleden
Afbeelding
Drie voertuigen botsen op Hardenbergerweg bij Bergentheim Hardenberg 38 minuten geleden
Afbeelding
Zoek het ei, paasstaakslepen en Sail Kampen Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Veenmuseum open haart deuren Twenterand 2 uur geleden
Afbeelding
De Koppel bij Hardenberg Buiten Hardenberg 2 uur geleden