Apotheker Simon Latumalea hoopt van het 40-jarig bestaan van de apotheek een mooie feestje voor jong en oud te maken.
Apotheker Simon Latumalea hoopt van het 40-jarig bestaan van de apotheek een mooie feestje voor jong en oud te maken. Simon Latumalea

Jarige Apotheek viert jubileum

zo 22 mei 2022 Dedemsvaart

Als schertsende aansporing om flink te eten wordt er wel eens gezegd: Het is beter bij de bakker te gaan dan bij de apotheker!  Letterlijk geldt de uitdrukking niet voor zaterdag 28 mei. Die dag viert Apotheek Avereest namelijk het 40 jarig bestaan. 

Ter gelegenheid daarvan wordt op 28 mei een feestelijk evenement gehouden op het Kalkoventerrein met ronkende motoren van ‘supercars’ als Ferrari’s, Lamborghini’s, Porsches enzovoorts, diverse kinderactiviteiten, muziek van DJ Jordy Schipper en hapjes van Han Rooth. Ook bekende Nederlanders, zoals Niels Hoogma van het tv-programma ‘Blik op de Weg’  en onder meer Youtuber Bas Baas maken hun opwachting tijdens het jubileumfeest, waarvoor iedereen zaterdag wordt uitgenodigd tussen 14.30 en 18.30 uur.   

Opkikker

Apotheker Simon Latumalea is al weken bezig met de voorbereidingen voor het jubileumfeest, dat hij gekoppeld heeft aan een verlotingsactie om geld in te zamelen voor de stichting Opkikker. Een actie die op voorhand al een groot succes is vanwege de hartverwarmende reacties en de spontane medewerking van met name het Dedemsvaartse bedrijfsleven, vertelt de apotheker. Mede op basis van die grote welwillendheid verwacht Latumalea zo’n 12.000 euro aan het goede doel te kunnen doneren. 

Nieuw gezondheidscentrum

De apotheker kwam in 2006 in dienst bij de toenmalige apothekers Wim Schunselaar en Clemens Mulder. Toen zij er in 2012 mee stopten nam hij de apotheek over. Inmiddels heeft hij 26 medewerkers in dienst, die dagelijks klaarstaan in de apotheek aan de Schuttevaer. Overigens niet lang meer, want Latumalea werkt samen met de huisartsen in Dedemsvaart aan een nieuw Gezondheidscentrum aan de Moerheimstraat. Hij hoopt daar over pakweg 2 jaar zijn intrek in te kunnen nemen. Vooruitlopend op dat feestje hoopt hij er eerst op 28 mei een gedenkwaardige dag van te maken. Een jubileum dat hij overdag viert met de lokale inwoners en ‘s avonds afsluit met een feestavond in de Gashouder voor het personeel. 

Afbeelding
Zomerbingo Ommen 12 uur geleden
Afbeelding
Gedicht Aaltje Kraak voor Historische Vereniging Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Dion Thriathlon een groot succes Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Automobilist tikt fietsster met spiegel aan in groepje fietsers bij Gramsbergen Hardenberg 14 uur geleden
Afbeelding
Sallandruiters vieren jubileum Hardenberg 15 uur geleden
Afbeelding
Opening expositie “rondom de Reest” Hardenberg 16 uur geleden
Afbeelding
Oud legermateriaal doet Ommen aan Video 17 uur geleden
Afbeelding
Priet Proat Bas Kamst Hardenberg 23 uur geleden