Judith en René uit Dedemsvaart (links) hebben grandioos genoten bij hun zoon, schoondochter en kleindochter in Australië.
Judith en René uit Dedemsvaart (links) hebben grandioos genoten bij hun zoon, schoondochter en kleindochter in Australië.

“Familie is het belangrijkste”

ma 14 maart 2022 Dedemsvaart

Reizen in coronatijd is geen sinecure. Dat hebben ook Judith Schulte en haar man René uit Dedemsvaart ondervonden. Afgelopen week keerde het echtpaar terug na een verblijf van drie weken bij hun zoon Mathijs en schoondochter Monica op Phillip Island in Australië. In verband met de reis gingen de deuren van het bedrijf ‘Judith4balance’ van voedingsdeskundige Judith op slot, maar inmiddels is Judith weer volop ‘in bedrijf’. Gedreven als altijd en met een hoofd vol indrukken en verhalen, die het bezoek aan Australië heeft achtergelaten. “Met deze reis kunnen we er weer even tegen”, aldus Judith.  

De komst van zijn ouders op 18 februari j.l. was een complete verrassing voor zoon Matthijs. Het bezoek was ook een grote verrassing voor de driejarige kleindochter Elowyne, die opa en oma voor het laatst echt hadden gezien toen ze pas drie maanden oud was.

 ”Mathijs en Monica wonen bijna zes jaar in Australië. Ik weet nog als de dag van gisteren dat we ze met een hele delegatie stonden uit te zwaaien op Schiphol”, vertelt Judith. “In 2019 werd ons eerste kleinkind geboren en dan is het echt moeilijk dat je dan niet meteen langs kunt komen, want het is echt niet naast de deur. Het blijft een hele onderneming. Zeker in deze tijd. Door corona waren er zeer serieuze maatregelen, die genomen moesten worden, heel veel papieren ingevuld, aantonen dat je echt familie in Australië hebt. Maar uiteindelijk eindigend met een negatieve pcr test, kregen we eindelijk groen licht”, vertelt Judith.

Groot gemis

Zij en haar man kijken terug op een prachtig verblijf in Australië. “We snappen wel dat mensen er graag wonen. De ruimte, de rust en natuur is er ongekend,” meent Judith. Tegelijk stelt ze dat het voor de “achterblijvers” best soms een groot gemis is als familie aan de andere kant van de wereld woont. In afwachting van een spoedig weerzien heeft ze haar familie maar knuffels meegegeven voor minstens twee jaar. “Door mijn eigen bedrijf ben ik eigenlijk nooit buiten de schoolvakantie om dicht, maar als je je afvraagt wat nu echt het belangrijkste is, dan kom je toch uit bij familie.”

Afbeelding
Leer alles over fotograferen met je smartphone Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Expositieseizoen van Kunst onder de Wieken van start Ommen 2 uur geleden
Afbeelding
Sjoeluitslag van De Krim Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Scholen in Slagharen herdenken Hardenberg 3 uur geleden
Proefkamer het Reestdal
Leerlingen van de Langewieke krijgen een kookworkshop bij Proefkamer het Reestdal. Hardenberg Ingezonden 3 uur geleden