Kevin Hekert hoopt als VVD gemeenteraadslid een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan onder andere de energietransitie en integratie van vluchtelingen.
Kevin Hekert hoopt als VVD gemeenteraadslid een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan onder andere de energietransitie en integratie van vluchtelingen.

‘Bemoeial’ hoopt op gemeenteraadszetel

wo 26 januari 2022 Dedemsvaart Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Op basis van verschillende landelijke peilingen verliest de VVD de laatste weken in rap tempo zetels. Kevin Hekert uit Dedemsvaart heeft er alle vertrouwen in dat daar een ommekeer in komt. Met betrekking tot de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 16 maart aanstaande hoopt hij vooral dat er met name lokaal een zetel winst geboekt gaat worden. Dat zou namelijk betekenen dat de 34-jarige dan als vijfde lid van de fractie van de VVD zitting neemt op ‘het pluche’ in de raadszaal van de gemeente Hardenberg.

Kevin ziet het helemaal zitten om zich als raadslid vooral, in samenspraak met de inwoners van de gemeente Hardenberg, in te zetten voor met name de energietransitie. Ook integratie noemt hij een thema dat hem na aan het hart ligt. “Het zijn uitdagende thema’s, die ik heel belangrijk vind”. 

Bemoeial

Hekert werd in het Brabantse Oss geboren, maar kwam al op jonge leeftijd in Dedemsvaart wonen. Politiek werd hem niet met de paplepel ingegoten, maar heeft wel altijd zijn interesse gehad. “Mijn ouders hebben er wel altijd op gehamerd dat het belangrijk is om gebruik te maken van je stemrecht. En toen de VVD enkele jaren geleden zogenaamde ‘bemoeials’ zocht, heb ik mij aangemeld. Het is een mooie liberale partij, die vrijheid voorstaat en tegelijk de handen uit de mouwen steekt. Kortom, ik heb gekozen voor Doen!, zoals de slogan van de VVD zegt. Dat hoop ik na 16 maart in de gemeenteraad te doen. Onze mooie gemeente Hardenberg nog mooier en leefbaarder te maken voor nu en komende generaties”, zegt Hekert, die werkzaam is als product owner bij VConsyst in Genemuiden. Een bedrijf dat zich bezighoudt met efficiënte en duurzame inzamelprocessen voor schaarser wordende grondstoffen.

Energieneutraal

Hekert woont met zijn vrouw en 2 kinderen aan de Meidoorn. Om zijn persoonlijke bijdrage aan de energietransitie te leveren heeft hij er al voor gezorgd dat zijn huishouding van het gas af is en rijdt hij sinds kort onder meer ook electrisch. “De gemeente Hardenberg heeft de ambitie om in 2050 helemaal energie neutraal te zijn. Het lijkt mij een fantastische uitdaging om als gemeenteraadslid mee te mogen werken aan het behalen van die doelstelling en ervoor te zorgen dat wij allemaal en ik ook met mijn gezin, op termijn niet in ‘Hardenberg aan zee’ komen te wonen,” lacht de Dedemsvaarter. Hij is nog geen verkiezingscampagne gestart, maar laat weten er wel helemaal klaar voor te zijn om de gemeente Hardenberg als VVD raadslid voor de komende jaren nog mooier en aantrekkelijker te maken. 

Dedemsvaart

Afbeelding
Sprookjesdagen in Hardenberg Hardenberg 4 minuten geleden
Afbeelding
Orchideeën en wilde flora van het Springendal Twenterand 4 uur geleden
Afbeelding
Lever uw afgedankte fietsaccu in Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Middelbare scholieren minder gelukkig dan voor coronacrisis Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Dien uw ideeën voor een leefbare omgeving in en win een prijs Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Juni 2022: belangrijke maand voor actief HCM Hardenberg 10 uur geleden
Afbeelding
Maak met uw idee kans op 5.000 euro Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Inkoopactie: laatste week om in te schrijven! Hardenberg gisteren