Jannie Klinkenberg is supertrots op haar eerste boekje: 40 weken groeien met kleine gedichtjes voor aanstaande moeders
Jannie Klinkenberg is supertrots op haar eerste boekje: 40 weken groeien met kleine gedichtjes voor aanstaande moeders Jannie Klinkenberg

Oma Jannie schrijft gedichtenboekje

di 25 januari 2022 Dedemsvaart

Volgens insiders heeft ze overal pen en papier liggen om gedachten die ze heeft meteen op te schrijven. Gedachten, die in 2020 vooral de aanstaande geboorte van haar eerste kleinkind behelsten. Het resulteerde uiteindelijk in haar eerste boekje; 40 weken groeien...met kleine gedichtjes voor aanstaande moeders. De 64-jarige Jannie Klinkenberg uit Dedemsvaart is er met recht trots op.

Het is inmiddels 1 jaar en 8 maanden geleden dat haar kleindochter Yoni is geboren. Het boekje van oma Jannie zag onlangs het levenslicht. Uitgever Boekscout was er meteen laaiend over en bracht het uit.  Het boekje is nu te koop bij onder andere Boekscout, Primera en bij de nieuwe streekproductenwinkel Dina’s Plus in Dedemsvaart. “Het past daar prima, want ik ben zelf ook een streekproduct,” lacht Jannie. 

Doe eens gek!

De Dedemsvaartse heeft naar eigen zeggen altijd al geschreven. “Ik schreef altijd vooral veel over verdrietige zaken. Gedichtjes van mij zijn ook wel eens voorgelezen op begrafenissen, maar verder deed ik er eigenlijk niks mee. Mijn kinderen zeiden wel eens dat ik wat vrolijker moest doen. Toen mijn eerste kleinkind zich aandiende en ik elke week een berichtje van mijn schoondochter kreeg over de voortgang van de zwangerschap maakte ik daar verschillende gedichtjes van. Een zoon opperde toen dat ik daar wat mee moest doen. Ik zag het eerst als flauwekul, maar toen ik over Boekscout hoorde dacht ik: doe eens gek. Ik stuurde mijn teksten op en er kwamen meteen enthousiaste reacties op terug. Uiteindelijk heb ik alles zelf gedaan. Ook tekeningen bij de gedichtjes gemaakt. Ik kan eigenlijk helemaal niet tekenen, maar heb het toch gedaan. In die periode dacht ik wel eens: waar ben ik aan begonnen? Maar als ik nu het resultaat zie, vind ik het toch wel heel mooi,” licht Jannie de totstandkoming van haar boekje toe.  Inmiddels zijn er zo’n 20 exemplaren van haar boekje verkocht. “Rijk zal ik er niet van worden en daar gaat het mij ook niet om. Het was gewoon leuk en spannend om te doen en ik hoop dat de lezer er plezier aan beleeft”.

Afbeelding
Orchideeën en wilde flora van het Springendal Twenterand 3 uur geleden
Afbeelding
Lever uw afgedankte fietsaccu in Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Middelbare scholieren minder gelukkig dan voor coronacrisis Hardenberg 7 uur geleden
Afbeelding
Dien uw ideeën voor een leefbare omgeving in en win een prijs Hardenberg 7 uur geleden
Afbeelding
Juni 2022: belangrijke maand voor actief HCM Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Maak met uw idee kans op 5.000 euro Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Inkoopactie: laatste week om in te schrijven! Hardenberg 23 uur geleden
Afbeelding
Vechtstromen wil meer diversiteit in bestuur Hardenberg 25 mei, 16:00