Deze winter wordt door vrijwilligers  onder meer de bestrating in De Tuinen aangepakt.
Deze winter wordt door vrijwilligers onder meer de bestrating in De Tuinen aangepakt. Tuinen Mien Ruys

Volop drukte in “de Tuinen”

do 13 januari 2022 Dedemsvaart

Hoewel de poorten voor het publiek momenteel gesloten zijn, lopen vrijwilligers deze winter nog vrijwel dagelijks af en aan bij de Tuinen Mien Ruys in Dedemsvaart.  ”Er zijn genoeg werkzaamheden, die in het seizoen niet uitgevoerd kunnen worden, maar nu mooi opgepakt kunnen worden”, vertelt manager Monique Bruins Slot. 

Ze doelt dan onder meer op het bestraten van verschillende paden in het Tuinencomplex. “Er wordt momenteel een haag verwijderd en paden worden van een nieuwe toplaag voorzien. Er was ook heel veel hout dat gekloofd moest worden. We hebben in dit kader een kloofmachine gehuurd. Een groot gedeelte van het hout is inmiddels gekloofd en kan nu drogen, zodat we er warmte van hebben”, vertelt Monique. 

NLDoet

Niet alleen buiten worden de handen uit de mouwen gestoken. “Op kantoor worden allerlei voorbereidingen getroffen voor het nieuwe seizoen. Zo worden verschillende activiteiten gepland, kunstenaars uitgenodigd om te komen exposeren, het bedenken en verder uitwerken van exposities en ga zo maar door. Het nieuwe seizoen lijkt nog ver weg, maar voordat je het weet is het 1 april en gaan de poorten weer open. In het voorjaar hopen wij ook weer mee te kunnen doen aan NL DOET, de landelijke vrijwilligersdag. Dit jaar in de Tuinen op vrijdag 11 maart. Wilt u mee doen kijk dan op de website van NLDOET of van de Tuinen www.tuinenmienruys.nl”, werft Monique alvast. 

Ze hoopt dat 2022 een mooi jaar wordt zonder corona. “Door het virus gingen we vorig jaar pas half mei van start. Maar we mochten daarna veel bezoekers ontvangen. In oktober werd onder meer een bloembollendag gehouden. Dat was in 2021 voor de 2e keer en zo’n groot succes dat we hebben besloten er een blijvende activiteit van te maken. Prachtig”, meent Monique, die zich nu al verheugt op editie 3. “Gelukkig hebben we het jaar nog wel kunnen afsluiten met een vrijwilligersavond, want zonder vrijwilligers kunnen de Tuinen Mien Ruys niet bestaan. Dat was zo en zal ook zo blijven”.

Afbeelding
Zomerbingo Ommen 9 uur geleden
Afbeelding
Gedicht Aaltje Kraak voor Historische Vereniging Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Dion Thriathlon een groot succes Hardenberg 10 uur geleden
Afbeelding
Automobilist tikt fietsster met spiegel aan in groepje fietsers bij Gramsbergen Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Sallandruiters vieren jubileum Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
Opening expositie “rondom de Reest” Hardenberg 14 uur geleden
Afbeelding
Oud legermateriaal doet Ommen aan Video 14 uur geleden
Afbeelding
Priet Proat Bas Kamst Hardenberg 20 uur geleden