“Lockdown en QR-code gaan te ver”

ma 3 januari 2022 Dedemsvaart

“Vechtdal in verbinding... voor de toekomst van onze kinderen” Onder dat motto werd in Dedemsvaart, op de voorlaatste dag van 2021, een fakkeloptocht gehouden als vreedzaam protest tegen de lockdown en de verschillende beperkende maatregelen, die er in onze maatschappij gelden in verband met het corona-virus. Zo’n 100 sympathisanten van alle leeftijden uit voornamelijk de regio Dedemsvaart en Balkbrug liepen mee.  

Onder de deelnemers onder meer Jan Rijkeboer. “Onze groep is spontaan via What’s App ontstaan en groeit met de dag. Wij hebben niks tegen vaccinatie. Als mensen zich willen laten vaccineren is dat een vrije keuze. Wij vinden met name de lockdown en de beperkingen met onder meer de QR-code te ver gaan. In onze optiek brengen de maatregelen onze democratie in gevaar en gaan al onze rechten in lucht op. Het ongenoegen daarover willen wij met dit soort betogingen vreedzaam onder de aandacht van het grote publiek brengen. In onze optiek heeft de QR-code niets te maken met vaccinatie”, aldus Rijkeboer met woorden in die trant. De woordvoerder van de groep zegt juist te willen verbinden en met vreedzame protesten te willen proberen het verschil te maken. “Wij hebben ook de indruk dat steeds meer mensen in de gaten krijgen dat hier, met al die beperkingen, iets niet klopt. De QR-code doet echt niets tegen het virus. Het zorgt alleen maar voor uitsluiting van een bepaalde groep mensen”, meent Rijkeboer. Hij noemt de beperkingen nog het grootste gevaar van de pandemie. 

De optocht met fakkels, maar ook spandoeken is heel vreedzaam verlopen en duurde ongeveer een uur. Tijdens de demonstratie werden exemplaren van ‘die andere krant’ uitgedeeld. “Een krant die niet per sé schrijft wat de regering wil, maar een krant met meningen van vrije journalisten met een kritische blik op de gang van zaken”, licht Rijkeboer toe. Na afloop van de fakkeloptocht was er voor alle deelnemers warme chocolademelk. Of er meerdere protestmarsen of demonstraties van de groep te verwachten zijn, liet de woordvoerder in het midden. “Deze tocht is spontaan opgekomen. Dat zou wel weer kunnen, maar dat is nu nog niet bekend”.

Afbeelding
Afbeelding
Zomerbingo Ommen 8 uur geleden
Afbeelding
Gedicht Aaltje Kraak voor Historische Vereniging Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Dion Thriathlon een groot succes Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Automobilist tikt fietsster met spiegel aan in groepje fietsers bij Gramsbergen Hardenberg 10 uur geleden
Afbeelding
Sallandruiters vieren jubileum Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Opening expositie “rondom de Reest” Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Oud legermateriaal doet Ommen aan Video 13 uur geleden
Afbeelding
Priet Proat Bas Kamst Hardenberg 19 uur geleden