Over de opzet van een klussenteam wordt bij Veldzicht inmiddels  flink nagedacht.
Over de opzet van een klussenteam wordt bij Veldzicht inmiddels flink nagedacht. Veldzicht

Patiënten Veldzicht helpen gemeente

do 30 december 2021 Dedemsvaart

Patiënten van Centrum voor Transculturele Psychiatrie Veldzicht gaan hun handen uit de mouwen steken om Balkbrug netjes te houden. Ze helpen de gemeente Hardenberg met allerlei werkzaamheden. Ze gaan bijvoorbeeld verkeersborden rechtzetten en schoonmaken, speeltoestellen schoonmaken en bomen onderhouden. Het gaat om een gezamenlijk initiatief van Veldzicht en de gemeente Hardenberg.

Bewoners van Huize de Beuk voeren de werkzaamheden uit. Zij zijn overdag aan het werk in en rond de Veldzichthoeve van Veldzicht. Ook GGZ-patiënten van andere zorginstellingen die overdag op de Veldzichthoeve verblijven kunnen helpen. In Huize de Beuk verblijven maximaal dertien asielzoekers en vreemdelingen, mannen en vrouwen, die psychiatrische zorg en begeleiding nodig hebben. “Deze bewoners zijn al bekend in en met het dorp”, zegt Hanny van Geffen, algemeen directeur van Veldzicht. “We benadrukken dat het gaat om personen die niet op strafrechtelijke titel bij ons verblijven.” Van Geffen is blij met de samenwerking met de gemeente Hardenberg. “De bewoners van Huize de Beuk zijn van 10.00 tot 15.00 uur op de Veldzichthoeve voor arbeidstherapie. Dit initiatief past goed in hun behandeling en levert bovendien het dorp ook iets op.” 

Het onderhoud van de openbare ruimte is een taak van de gemeente Hardenberg. De gemeente is blij met de samenwerking met Veldzicht. Veldzicht, de gemeente Hardenberg en Plaatselijk Belang Balkbrug hebben afstemming gehad over de werkzaamheden door patiënten van Veldzicht. Afgesproken is dat er altijd een begeleider van Veldzicht bij is als de patiënten in het dorp aan het werk zijn. 

Klussenteam

De samenwerking is een proef en mogelijk een eerste stap op weg naar de herinvoering van een klussenteam van patiënten van Veldzicht. Dit is een team dat overal in het dorp werkzaamheden kan doen. “In de openbare ruimte, maar bijvoorbeeld ook onderhoud bij de voetbalclub of in de tuinen van oudere dorpsbewoners”, zegt Veldzicht-directeur Van Geffen“.

Afbeelding
Lichaam gevonden in kanaal bij Bruchterveld Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Beschonken bestuurder ramt wc-pot Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Benefietfestival Slagharen Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Opening nieuwe clubgebouw kanovereniging Hardenberg-Vecht Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Tricolores pakken Tricolores in Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Staldeuren open voor publiek Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Luttense vecht 28 mei in België Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Swing Time ‘swingt’ bij Streekmarkt Dedemsvaart 9 uur geleden