Afbeelding

Bijzondere Kerstviering

ma 20 december 2021 Dedemsvaart

Op Basisschool De Ark in Dedemsvaart stond vrijdagochtend een draaiorgel op het plein. Jarenlang werd het kerstfeest van de school in de plaatselijke Van Dedem kerk gevierd. Door alle beperkingen in verband met corona, was vooraf al besloten het kerstfeest dit jaar onder schooltijd in de klas te vieren. Door de vervroegde kerstvakantie werd deze viering naar voren geplaatst.

De kerstviering is een belangrijke viering voor De Ark. Het christelijke feest van licht met hoop als centraal thema. Het team van De Ark was gelukkig hierop voorbereid en had alle voorbereidingen al getroffen, zodat de leerlingen op vrijdag 17 december in hun eigen vrolijk versierde klas kerstfeest konden vieren. 

Speciaal

Om het feest wat specialer te maken voor alle kinderen had de ouderraad gevraagd of de heer Klaas Hagels uit Dedemsvaart, met zijn bekende Paul Rubens draaiorgel,  kerstliederen wilde laten horen. Dat werd niet tevergeefs gevraagd. Bij aankomst op school werden alle kinderen vrijdagochtend dan ook muzikaal verrast met prachtige draaiorgelmuziek op het schoolplein. De speciale verrassing werd door iedereen enorm gewaardeerd. Er werd dan ook lustig meegezongen of geneuried. Zo kreeg de vervroegde kerstviering op De Ark extra elan, waar iedereen met genoegen op terugkijkt. 

Afbeelding
Zomerbingo Ommen 9 uur geleden
Afbeelding
Gedicht Aaltje Kraak voor Historische Vereniging Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Dion Thriathlon een groot succes Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Automobilist tikt fietsster met spiegel aan in groepje fietsers bij Gramsbergen Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Sallandruiters vieren jubileum Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Opening expositie “rondom de Reest” Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
Oud legermateriaal doet Ommen aan Video 14 uur geleden
Afbeelding
Priet Proat Bas Kamst Hardenberg 20 uur geleden